Kockavilág blog

LEGO Ideas - Fender Stratocaster

2022-01-25

A LEGO Fender Stratocaster egy legenda újjáéledése, amelynek minden LEGO- és zenerajongó gyűjteményében ott a helye!

Legot karácsonyra, bármely korosztálynak, nem csak gyerekeknek!

2021-12-06

Legot karácsonyra? Egy ötlet, ami minden Lego és építőkocka rajongónak megdobogtatja a szívét!

Lego adventi naptárak, többféle készletben!

2021-11-25

Lego adventi naptárak, többféle készletben. Találd meg a saját vagy gyermeked kedvencét a kínálatban, legyen vidám az ünnepi készülődés!

Lego City kaszkadőr készletek bátor játékosoknak!

2021-10-18

Lego City kaszkadőr készletek a legbátrabb Lego rajongóknak! A legmerészebb Lego-zóknak ajánljuk ezeket a készleteket!

Lego Ninjago: harcolj a gonosz erők ellen!

2021-09-23

Lego Ninjago készletek kaphatók széles választékban, raktárról, rövid szállítási határidővel, kedvező áron! Válogass kedvedre kínálatunkból!

Lego Super Mario készlet: Luigi kalandjai kezdőpálya

2021-08-26

Lego Super Mario egy fantasztikus készlet, amiben egyszerre kettő, népszerű játék is találkozik, a lego és a videójáték. Minden gyerek, aki jól ismeri a videójátékok világát, találkozott már Super Mario játékkal, ami a nagy klasszikusok közé tartozik és megkerülhetetlenül a része a számítógépes játékok világának. Most kiléphetsz a virtuális világból és a kézzelfoghatóvá teheted a számítógépes akadálypályák kalandjait! Szerezd be a Lego Super Mario készleteit és építs meg minél többet a már megismert akadálypályákból!


 

Lego City készletek egy városnyi kalanddal

2021-07-19

Lego City készletekből hatalmas választék vár, mindegyik egy külön kis világ, amiből összerakhatod apránként Lego City teljes világát! A lego készletek attól olyan nagyszerűek, hogy a leghétköznapibb dolgokból is izgalmas kaland születik. Nem kell mesevilágot építeni vagy fantasztikus történeteket formába önteni ahhoz, hogy egy készlet hihetetlenül izgalmas legyen. A kaland a Te fejedben születik meg, a lego kockák csak eszközök ahhoz, hogy egy vagy több készletből történeteket építs fel.

Lego Friends készletek lányoknak - remek választás barátnős napokra!

2021-06-28

Lego Friends készletek lányoknak széles választékban, kedvező áron, rövid szállítási határidővel - izgalmas játékok egyéni és társas kikapcsolódáshoz is! 

Lego Friends készletek lányoknak a nyári szünetre!

2021-05-31

Lego Friends készletek lányoknak, vidám, kreatív játékok, online rendeléssel, kedvező áron, válaszd termékeinket a nyári szünetre! 


 

Lego Vidiyo Beat Box: ez valami más!

2021-04-07

Lego Vidiyo Beat Box a legózás forradalmian új élményével ajándékoz meg! Mit csináltál eddig, amikor leültél a lego készleted mellé?

Lego Creator készletek: izgalmas újdonságok, ismerkedj meg velük!

2021-03-08

Lego Creator készletek, fedezd fel a Lego növény újdonságait, rendeld meg a Neked tetsző készletet, és vágj bele az alkotásba!

LEGO Denevérszárny a legnagyobb Batman rajongóknak

2021-02-12

A LEGO Denevérszárny egy lélegzetelállító, részletes másolat, levehető védőtetővel, kidolgozott belső térrel és állítható terelőlapokkal. 


 

LEGO Juniors készletek Batman és a Hihetetlen család kalandjaival!

2021-01-12

 


A LEGO Juniors készletek olyan izgalmas kalandokat tartogatnak, hogy senkinek nem lesz kedve felállni a legózásból! A legó készletek legújabb darabjai a kedvenc kalandjaidat rejtik, azokat a fordulatos történeteket, amikben a hősök és a gonoszok csapnak össze. Az álarcos jótevők nem hagyják, hogy bárki áldozatául essen a kegyetlen bűnözőknek és gonoszoknak, hanem rács mögé juttatják a bajkeverőket. Neked ki a kedvenced az álruhás igazságosztók közül? Batman, a denevérember nyűgöz le a szuper járgányával vagy inkább a Hihetetlen család tagjainak szurkolsz? Mi van, ha azt mondjuk, hogy nem kell választanod közülük?

LEGO Minecraft készletek videojátékosoknak és Lego rajongóknak!

2020-12-14

A LEGO Minecraft készletek új dimenzióba ültetik át a videojátékokat! A videojátékok világa nagyon könnyen be tudja szippantani a fiatalokat, hiszen a gyerekek és kamaszok egyaránt szívesen ülnek a számítógép képernyője elé. A gyerekek számára ez szórakozást jelent, a felnőttek viszont inkább aggodalommal figyelik ezt a soha véget nem érő játékot.

Lego Adventi naptárral indul a visszaszámlálás!

2020-11-02

A karácsony a Lego világában sem maradhat el, a szeretet ünnepe a Lego figurák naptárában is ott szerepel, pirossal kiemelve. A gyerekek izgatottan számolják a napokat, mennyi van még hátra a karácsonyfa feldíszítéséig, az ajándék bontásig, a karácsonyi sütemények kóstolásáig. A gyerekek életében néhány hét a végtelenül hosszúnak tűnik, de egy meglepetésekkel teli Lego Adventi naptárral talán meg lehet könnyíteni számukra a várakozást!

Lego Monkie Kid megmenti a világot a gonosz Bikadémontól!

2020-10-14

Itt van a Lego egyik legújabb készlete, a Lego Monkie Kid! A Lego Monkie Kid készlet ötlete nem máshonnan ered, mint a kínai kultúra színes és mitológiákban gazdag anyagából! A Nyugati utazás című történet örökíti meg a Majomkirály kínai mítoszát, amiben maga Lego Monkie Kid kapja a főszerepet.


 

Lego Art készletek: alkoss saját kezűleg egyedi dekorációt!

2020-09-02

Az emberek közül sokan készítenének saját kezűleg egyedi fali képet otthonukba, viszont ehhez nem mindenkinek áll rendelkezésre kellő rajztudás. Ennek ellenére páran megpróbálkoznak az alkotással, azonban sajnos nem olyan a végeredmény, mint amilyet elképzeltek. Amennyiben Te is vágysz különleges dekorációra, rajzolás és festés helyett válaszd a Lego Art készleteket! 

LEGO Super Mario készletek videójátékok helyett!

2020-08-11

A szülők közül sokaknak igazi kihívást jelent gyermekeiket a videójátékokon kívül más kikapcsolódási lehetőségre is rábírni. A kicsik egyre fiatalabb korban ismerkednek meg a számítógépek világával, és közülük jó páran több órát is eltölthetnek egy-egy játékkal, azonban ez hosszú távon káros is lehet, így érthető a felnőttek aggodalma. 

LEGO Jurassic World: izgalmas készletek nem csak rajongóknak!

2020-07-06

A dinoszauruszok világa rejtélyes, izgalmas és kalandos világ, ami sok gyereket és gyermek lelkű felnőttet vonz. Nem véletlen, hogy a témában több LEGO Jurassic World készlet is kapható. A webáruházunkból Te is meg tudod rendelni azt a LEGO Jurassic World játékot, ami még hiányzik a gyűjteményedből vagy azt, amivel valakinek szeretnél örömet szerezni.


 

A Lego Ninjago különleges világa

2020-06-12

Lego Ninjago készletek már évek óta a legnépszerűbbek közé tartoznak a Lego kínálatában. A Ninjago egy olyan különleges világ, ahol a fiatal nindzsák a gonosz erőkkel szállnak szembe. A Lego Ninjago készletek között mindent megtalálsz, ami ahhoz kell, hogy gyermeked egy izgalmas játék részese lehessen: hősies minifigurák, sárkányok, templomok és felfegyverzett járművek teszik felejthetetlenné a küzdelmet. 


 

A Lego Minecraft készletek a kisiskolások kedvencei!

2020-05-22

Ahogy nőnek a gyerekek, úgy változik a játék iránti igényük is. Természetes, hogy a nagyobbak egyre inkább előnyben részesítik a bonyolultabb játékokat, amelyek nagyobb odafigyelést igényelnek. A Lego Minecraft termékek pontosan ilyenek: ezek a készletek a hét év feletti korosztálynak készültek, a Minecraft videójáték alapján. 


 

LEGO Trolls készletek: vezesd be gyermeked a játékos építkezések világába!

2020-04-02

Nagyon sok szülő kifejezetten ragaszkodik a LEGO termékekhez, mert az önfeledt játék mellett a készségfejlesztés szempontjából is fontos szerepet töltenek be. Egyesek már a gyerekek korai éveiben is LEGO-t vásárolnak azért, hogy minél hamarabb elkezdődhessen a játékos tanítás. Rengeteg készlet közül lehet manapság választani, azonban sok felnőttnek nehézséget okoz a döntés, például, amikor óvodás korú gyermeknek szeretnének vásárolni. Ha Te is hasonló helyzetben vagy, ajánljuk figyelmedbe a LEGO Trolls készleteket

A LEGO® Dots termékekkel kiélheti gyermeked a kreativitását!

2020-03-03

Vannak olyan gyerekek, akik határtalan kreativitással rendelkeznek: állandóan valamilyen ékszerrel vagy rajzzal foglalkoznak, és a különböző családi ünnepeken mindig egyedi, saját készítésű ajándékokkal lepik meg a felnőtteket. Érdemes őket emiatt olyan játékokkal, kézügyességet igénylő termékekkel meglepni, amikkel még jobban kiélhetik kreativitásukat, hiszen így tovább fejleszthetik magukat, és még lenyűgözőbb tárgyakat alkothatnak. Ha a Te gyermeked is ehhez a táborhoz tartozik, lepd meg őt LEGO® Dots játékokkal!

A LEGO® City játékokkal egészen különleges járművek tulajdonosa lehetsz!

2020-02-20

A gyerekek szívében a LEGO® mindig is különleges helyet foglalt el. Ezek a játékok annyira változatosak és sokrétűek, hogy minden gyermek megtalálja bennük az őt érdeklő témát, akármelyik korosztályba is tartozik. Sőt, a LEGO® a felnőttek számára is kiváló szórakozás, hiszen csak a fantázia szabhat határt annak, hogy ki mit épít a rengeteg kis elemből. Annak, aki a különböző járművek iránt érdeklődik, nem szabad kihagynia a LEGO® City játékokat, hiszen így akár egész különleges eszközök tulajdonosa is lehet. 

Fedezd fel a Lego Friends termékek világát!

2020-01-14

A Lego már a megjelenése óta nagy népszerűségnek örvend, ami napjainkban is töretlen. A játékgyár mindig újabb és újabb termékekkel lepi meg a rajongóit, így mostanra már számtalan sorozat áll kicsik és nagyok rendelkezésére. Ezek között igen kedveltek a Lego Friends termékek, amelyek a való életben is előforduló szituációkat elevenítenek meg játék közben. Így a kicsik észrevétlenül is rengeteget tanulnak, okosodnak, és gyakorolhatják a legkülönbözőbb helyzetekben való viselkedést.

Szórakoztató elfoglaltságot keresel a téli hónapokra? Válaszd a LEGO® Architecture termékeket!

2019-12-12

A szürke, zord téli hónapokat igyekszik mindenki a maga módján túlélni. Sokan ehhez valamilyen szórakoztató elfoglaltságot keresnek. Ezzel kapcsolatban rengeteg lehetőség közül lehet válogatni, azonban nem mindenkit kötnek le a társasjátékok, kreatív tevékenységek vagy a számítógépes játékok. 

LEGO® szaküzletünk ajándékötletei: LEGO® Architecture játékok

2019-11-25

A LEGO® mindenkié, a picik, a nagyobbacskák, de akár a felnőttek is örömet lelnek a kockák rakosgatásában, ha megtalálják a nekik való csomagot. A LEGO® Architecture játékok LEGO® szaküzletünk azon termékei közé tartoznak, amiket a haladó rajongóknak ajánlunk.

LEGO® szaküzletünk ajándékötletei: LEGO® Super Heroes játékok

2019-11-25

Gyermeked rajong a szuperhősökért, a képregények világáért és titkos vágya, hogy segítsen megmenteni kedvenc hősének a világot? A LEGO® Super Heroes játékok segítségével ott lehet a legfantasztikusabb kalandokban és az első sorból nézheti a jó és a rossz sorsdöntő összecsapásait.


 

A legozásból nem lehet kinőni – Exkluzív Lego termékek a nagyobbaknak!

2019-10-08

A Lego mindig is egy olyan kreatív játék volt, ami a legtöbb gyermeket, sőt, még a felnőtteket is elvarázsolt. Kicsik és nagyok előszeretettel ültek és ülnek le építkezni, a játékba sokszor még a felnőttek is belefeledkeznek. Te is néha így vagy vele? Akkor érdemes felfedezned az Exkluzív Lego termékeink kínálatát, amiben egészen különleges készleteket találsz!

Mitől olyan különlegesek a LEGO® Hidden Side termékek?

2019-09-05

A LEGO® Hidden Side termékeken rengeteg embernek megakad a szeme, nem véletlenül, hiszen már első látszatra roppant látványos és izgalmas készleteknek mutatkoznak. 

Lenyűgöző játékélmény? Válaszd a LEGO® Creator termékeket!

2019-08-01

Vitathatatlan, hogy a LEGO® készletekből óriási választék áll rendelkezésre, így mindenki az igényeknek megfelelően választhatja ki azokat a szetteket, amiket szívesen megépítene. A vevők között vannak olyanok, akiknek fontos, hogy gyermekükkel együtt emlékezetes pillanatokat éljenek át az építés közben, és valóban kreatív megoldásokkal találkozzanak. Ha ez Neked is fontos, és lenyűgöző játékélményre vágysz gyermekeddel, válaszd a LEGO® Creator termékeket!

Toy Story 4.: új film, új LEGO Toy Story készletek a webshopban!

2019-07-02

A Toy Story animációs filmek hatalmas népszerűségnek örvendenek, hiszen roppant szórakoztató alkotások, amik kicsiket és nagyokat egyaránt lekötnek. Rengeteg olyan felnőtt is követi ezeket a filmeket, akik még gyerekként látták az első és második részeket. Természetesen a LEGO, ahogy más mozisikerekkel kapcsolatban, nem feledkezett meg a Toy Story filmek rajongóiról sem. Most a Toy Story 4. részével kapcsolatban új LEGO készletekkel örvendezteti meg a dán cég a gyerekeket és felnőtteket egyaránt.

LEGO Star Wars készletekkel a kicsik és a nagyok egyaránt szívesen játszanak!

2019-06-13

Manapság rengeteg LEGO készlet közül válogathatnak a vásárlók. Szinte minden egyes hónapban valamilyen újdonsággal örvendezteti meg a dán cég a fiatalabb és idősebb rajongóit, így előbb-utóbb mindenki megtalálja azt a készletet, aminek nem tud ellenállni, és mindenképp meg kell vásárolnia.

Melyik életkorban milyen készségeket fejleszt a LEGO®?

2019-05-16

LEGO® egyike azoknak a klasszikus játékoknak, amiket generációról-generációra ismer meg mindenki. Nem merül feledésbe, nem lehet megunni és nem tudják az újabb, modern játékok se letaszítani a dobogóról. A LEGO®-ban az a fantasztikus, hogy nincs életkori megkötés, a legkisebbek ugyanúgy élvezik az építkezést, mint az idősebbek. Bele lehet merülni az építésbe egyedül, de lehet többen, együtt is új világokat teremteni. 

Mérföldkövek a LEGO történelmében

2019-04-15

Tavaly januárban a LEGO a 60. születésnapját ünnepelte. Ugyan a játékok feltalálója, Godtfred Kirk Christiansen már 1949-ben gyártott műanyag kockákat, azonban a ma ismert formát 1958. január 28.-án szabadalmaztatta, de ezen kívül is rengeteg fontos mérföldkő volt a LEGO történelmében, amik hozzásegítették a céget ahhoz, hogy mára már a legismertebb és legnépszerűbb márka legyen a játékok piacán.

Ha már látta a csemete, most játszhat is a The LEGO Movie 2-vel!

2019-03-12

Lucy és Emmet visszatért, már a mozivásznon a The LEGO Movie második része. Teljes öt évet kellett várni arra, hogy az elsöprő népszerűségnek örvendő LEGO® film folytatást kapjon, de végre megérkezett. 

LEGO® boltunkban a Disney világa is megelevenedik!

2019-02-27

A legózásnak hatalmas rajongó tábora van, kisfiúk és lánykák egyaránt szeretnek elmerülni az építőjátékok világában. Ha a Te gyermeked is imádja ezzel tölteni az időt, ismerd meg LEGO® boltunk kínálatát, és lepd meg a csemetét egy új csomaggal!

Februárban jön a Lego Kaland 2 – Fedezd fel a nagysikerű filmhez kapcsolódó készleteinket!

2019-01-25

A Lego Kaland című film a mozikba kerülése után hatalmas népszerűségnek örvendett, amit legfőképp annak köszönhette, hogy a történet és annak kivitelezése a kicsik és nagyok számára egyaránt minőségi szórakozást kínált. 

Ismerd meg Heartlake és a Lego Friends világát!

2018-12-18

Szeretnél részt venni a Lego Friends izgalmas mindennapjaiban? Szívesen bepillantanál abba, hogyan telnek a hétköznapjaik, mit csinálnak, ha nyaralni mennek, hogyan néz ki a Barátság házuk belülről, vagy milyen, amikor téli kiruccanásra mennek?

Válogass LEGO® újdonságainkból karácsonyra!

2018-11-19

Az ünnepek közelednek, ideje egy kis szemlét tartani a játékok világában! Minek örülne a gyermeked karácsonykor? Ha olyan ajándékot szeretnél a fa alá tenni, amivel biztosan sikert aratsz, érdemes megismerned az újdonságainkat!

Milyen egy titkos ügynök autója? Építsd meg James Bond legendás Aston Martinját, és megtudod!

2018-10-25

Kevés olyan ember van, akit ne varázsolt volna el valamelyik James Bond történet és ne szerette volna kipróbálni magát titkos ügynökként valamelyik film megnézése után. Ugyan ezt a pozíciót a valóságban akárki nem töltheti be, viszont a Lego jóvoltából egy igazi titkos ügynök autó lehet a Tiéd, ha James Bond Aston Martinjának összerakható változatát megvásárolod választékunkból!  

Figyelem LEGO® Technic rajongók! Megérkeztek az új szettek!

2018-08-08

Nincs kétség afelől, hogy a LEGO® Technic készletek az egyik legkeresettebb termékeknek számítanak, ugyanis használatuk önfeledt élményt és valódi izgalmakat nyújt, nemcsak a gyerekek számára, így akár az egész családot is be lehet vonni a játékba

Merülj el Harry Potter varázslatos világában legújabb LEGO® készleteinkkel!

2018-08-08

Harry Potter történetét szinte mindenki ismeri, és annak ellenére, hogy már nem igazán születnek új történetek az ifjú varázslóról, töretlen népszerűségnek örvendenek mind a könyvek, mind a filmek, ugyanis a rajongók újabb és újabb mondanivalót fedeznek fel bennük. 

A gőzmozdonyok rajongóinak kötelező ajándék: LEGO® DUPLO vonat!

2018-07-23

A gyerekek többsége imád építeni, különösen egy bizonyos életkorban. Kisfiúk és kislányok is szívesen veszik körbe magukat különböző építőkockákkal, hogy aztán akár órákig alkossanak velük. A LEGO®-nak egyik gyerek sem tud ellenállni, különösen akkor nem, ha valamelyik kedvenc figuráját lehet belőle megépíteni.

Jurassic World LEGO® játékok: Egy új világ tárul fel!

2018-07-23

Dinoszauruszok napjainkban? Ez csakis a Jurassic World lehet! A nagysikerű film kicsiknek és nagyoknak egyaránt hatalmas élményként szolgált és számtalan játékkészítő fantáziáját megragadta. Természetesen a LEGO® játékok sem maradhattak Jurassic World nélkül, így azok is belemerülhetnek a dínós kalandokba, akik a LEGO® játékokat is imádják.

Újra izgalmas promóciókkal rukkolt elő a LEGO®!

2018-06-25

A LEGO® termékek között nem csak rengeteg az újdonság, hanem az izgalmasabbnál izgalmasabb promóciók is váltják egymást. Június hónapban a Ninjago sorozat rajongóié a főszerep!

Ne maradj le a 2018-as LEGO® DUPLO újdonságokról!

2018-06-25

LEGO® boltunkban igen népszerű kategória a legkisebbeknek való LEGO® DUPLO. A DUPLO 2 és 5 éves kor között ajánlott, picit nagyobb darabjait könnyebben összerakják a kicsik. A LEGO® DUPLO ezúttal főleg a leendő logisztikusoknak és közlekedésrajongóknak kedvez, hiszen a már régóta létező vasutas szettekhez érkezett többféle kiegészítő.

A Star Wars őrület folytatódik! Megérkeztek a Han Solo filmhez kapcsolódó LEGO szettek!

2018-05-31

A LEGO szettek készítőinek egyik kedvenc témája a Star Wars, nem véletlenül, hiszen a filmek témájának köszönhetően szinte kifogyhatatlanok az ötletekből, ennek hatására pedig mindig lehet újdonságokkal találkozni. Természetesen ehhez hozzájárulnak azok az új alkotások is, amelyek minden évben megörvendeztetik a valódi fanatikusokat, így a most mozikba kerülő Han Solo filmmel kapcsolatban is már beszerezheted a legújabb Star Wars LEGO szettet!

Mit kell tudni Legolandről?

2017-01-17

Legoland valószínűleg minden gyerek, és Legorajngó felnőtt fantáziáját megmozgatja. Nem is csoda, sőt, a Lego szerelmeseinek kötelező program Legoland meglátogatása. Látványnak sem utolsó, na de az élmény… szavakkal talán ki sem lehet fejezni. Tökéletes és emlékezetes program a család minden tagjának, legyen gyerek vagy felnőtt.

Nem csak gyerekeknek jó játék a Lego

2017-01-17

A Lego alapvetően a gyerekeknek készült játék, méghozzá a leghasznosabbak egyike. Nem ritka jelenség ugyanakkor, hogy a szülők is leülnek a gyerekek mellé építkezni, teljesen belefeledkezve a játékba. Sőt, olyanok is előszeretettel legóznak, akiknek nincs gyerekük, és nem tudnak azzal „takarózni”, hogy a gyerekkel játszanak. Legózni egyszerűen jó, akkor is, ha nem gyerek már az ember. De vajon miért szeretjük annyira ezt a játékot még felnőttként is, hogy képesek vagyunk jobban várni az új készleteket, mint a gyerekek, aztán hosszú órákat (napokat?) töltünk azzal, hogy kirakjuk?

Milyen készségeket fejleszt a Lego?

2016-12-21

A legtöbb szülőtől azt halljuk, hogy örül, ha a gyermeke Legózik, mert „ez legalább egy értelmes játék, ami fejleszti”. Hogy pontosan mit fejleszt, azt már kevesebben tudjuk felsorolni. A kreativitást mindenképpen, hiszen a semmiből kell megalkotni az építményeket – kivéve persze, ha rajz alapján csináljuk, de valljuk be, sokszor az sem könnyű munka, és komoly koncentrációt igényel. De vajon milyen készségekre, képességekre hat még a Lego, és miért is örülhetünk neki, ha a gyermekünk ezt a játékot választja? 


Légy kreatív alkotó más gyerekkorban LEGO-val.

A nagytesó Legózik, a kicsi mindent megeszik – mi a megoldás?

2016-12-21

A címben szereplő problémára valószínűleg sok két- vagy többgyerekes szülő bólogat komolyan. Alapvetően jó dolog, ha egy családban több gyerek van, de vannak szituációk, amiket nagyon nehéz megoldani a korkülönbségek miatt. Az egyik ilyen az, hogy a nagyobb gyerekek előszeretettel legóznak, de van mellettük egy (vagy több) kúszó-mászó, minden megkóstoló korban lévő baba, aki miatt retteghetünk a földön lévő kockáktól, hiszen lenyelheti, vagy ami még rosszabb, félrenyelheti, elzárhatja a légútját. Egyértelmű tehát, hogy a klasszikus Lego a kicsi gyerekeknek veszélyes – ezt a gyártó is tudja, nem véletlenül jelzik a játék csomagolásán, dobozán, hogy milyen korosztály számára ajánlják a terméket. A nagyoknak ellenben kifejezetten jó, készségfejlesztő játék a Lego. Azt viszont mégsem mondhatjuk az idősebb gyerekeknek, hogy ne legózzanak a kicsi miatt. Egyrészt, mert nem fair, másrészt, mert ezzel elveszünk tőlük egy remek fejlődési lehetőséget. De akkor mégis mi a megoldás?


 

Hogyan kerülheted el, hogy mindenhol Legóra lépj?

2016-12-16

A Legot nemcsak a gyerekek imádják, a legtöbb szülő szerint is ez az egyik legjobb játék. Sokan szívesen le is ülnek legózni a gyerekeikkel – ezt még felnőttként sem lehet megunni. Azt viszont igen, ha a lakásban mindenhol aprócska Lego kockák hevernek. Már csak azért is, mert szinte elkerülhetetlen, hogy rálépjünk.

Így tárold a Legót!

2016-12-12

A gyerekek imádnak legózni, és mindenhol Lego kockákra bukkansz a lakásban? Hidd el, sok szülőnek ismerős a probléma, és pontosan annyira idegesíti őket, mint téged. A Lego valóban szuper fejlesztő játék a gyerekeknek, ez tiszta sor, de amikor tele van vele a lakás, hirtelen valahogy kevésbé szeretjük. Ezt teljesen érthető, már csak abból a szempontból is, hogy az, aki még nem lépett rá zokniban egy kósza Legóra, valószínűleg nem tudja, mi is az igazi fájdalom.

Sok otthon a Lego? Építs belőle tárolókat!

2016-11-23

A Lego az egyik legjobb játék, ami létezik, nem csoda, hogy generációk óta nagy kedvenc. Ugyanakkor nagyon gyorsan el is tudja lepni a lakást, ha az ember gyerekei is előszeretettel építkeznek Legóból. Minden újabb, aktuálisan menő készlet újabb és újabb Lego darabkákat jelent. Egy idő után a sima építőkockákból egész egyszerűen túl sok lesz, és csak hevernek itt-ott, az ember pedig folyton rájuk lép. Az ötlet pedig, hogy esetleg ajándékozzunk el pár szatyorral, természetesen heves tiltakozást vált ki a gyerekekből. Mit is kezdjünk akkor ezzel a rengeteg Legóval?
 

Így dekorálj LEGO-val!

2016-11-22

Amikor egy nap már hatodjára lép az ember mezítláb egy Legodarabkára, és lát újfent csillagokat a fájdalomtól, nem csoda, hogy elkezdi azon törni a fejét, vajon mit lehetne kezdeni ezzel a rengeteg építőkockával. Legóból ugyanis előbb-utóbb rengeteg lesz azokban a lakásokban, ahol gyerekek laknak, akik szívesen Legóznak, és ha nem kezdünk valamit a fölösleggel, mindenhol heverni fognak a lakásban.
 

A légibemutató – LEGO CITY 60103

2016-11-09

A Lego fiús készleteinek az első, és legrégebbi vonala a City, régebben Town/Classic Town néven futott. Elsősorban az 5-12 éves korosztálynak készülnek ezek a készletek, de mint tudjuk, a Lego kortalan, igy a nagyobbak is nyugodtan beszállhatnak a kisebbek kalandjaiba. A City vonal készleteinek alapja mindig egy történet, amit az adott készlet próbál szemléltetni/elmesélni. Erre tökéletes példa a mindenkori Lego katalógus, ha fellapozzuk az idevágó résznél, egyből megelevenedik előttünk a város, ahol mindig/mindenhol történik valami érdekes.
 

A Sárkánykirálynő megmentése – LEGO ELVES 41179

2016-11-04

A Lego kislányoknak szóló készleteinek egyik vonala az Elves/Elfek. A készletek egy Fantasy világhoz kapcsolódnak, ahol rengeteg kincs, és titok vár a felfedezőre. Mivel a témakör Fantasy, igy természetesen a figurák között vannak sárkányok/kicsik és nagyok/, hercegnők, elfek, és rengeteg egyéb érdekesség is. A Boszorkánytündér csatlósa, Dusti, a gonosz róka vigyázza a kastélytornyot és a fogoly Sárkánykirálynőt. Segíts Emily Jonesnak és Azarinak beosonni, és megkeresni a láncok feloldásához szükséges kulcsot! Azari erejével vágj át a lávavermen és vond el Dusti figyelmét! Csatlakozz Emilyhez, amint éppen barátkozik a Sárkánykirálynővel, miközben Azari megszabadítja a láncoktól, majd pattanj fel a sárkány hátára a lányokkal és repüljetek el!
 

Túra a LEGO gyárban

2016-10-28

A Lego egy világszerte igen sikeres építőjáték neve. A Lego termékek egymással minden esetben kombinálható és összekapcsolható építőelemekből állnak. Története 1932-ben kezdődött, mára szinte nincs olyan dolog, amit ne lehetne megépíteni Legóból a több mint tízezerféle alkatrész segítségével. A Lego alkatrészek kulcsfontosságú tulajdonsága, hogy kezdettől fogva egyazon rendszer elemeit képzik: minden egyes sorozat, újonnan megjelenő készlet kompatibilis a már megjelent készletekkel. A Lego alkatrészek - mérettől, formától, színtől és funkciótól függetlenül - valamilyen módon biztosan összeépíthetők a többi alkatrésszel. Neve a dán „Leg godt!” kifejezésből származik, ami azt jelenti: „Játssz jól!”. A ma ismert, műanyagból készült Lego 2008-ban ünnepelte 50. születésnapját.
 

Cuusoo / Ideas

2016-10-17

Kis bemutató a Cuusoo-ról, ami most már Ideas néven fut a Legónál. Mint minden cégnél, amely a kereskedelemből él, a LEGO-nál is fontosak a vásárlói visszajelzések. Jelen esetben nem csak a VIP programmal szeretnének kedveskedni a vevőknek, de a legkreatívabb Legozók érdemben is hozzájárulhatnak a nagy Lego családhoz.
 

Hamupipőke kastélya – LEGO DISNEY PRINCESS 41055

2016-10-13

A Lego lányos készleteinek egyik vonala a Princess, ami a nevéből adódóan a kislányokat célozza meg. Elsősorban az 5-12 éves korosztály a célközönség. A készletek pedig minden esetben alamelyik tündérmeséhez kapcsolódnak, leginkább épületek formájában. Ennél a készletnél Hamupipőke kastélyába látogathatunk el, ahol játszhatunk Luciferrel, a cicával, és Brúnóval, a kutyussal. Utána pedig kutassuk át a kastélyt, hogy megtaláljuk a titkos kincsesláda kulcsát, amit csodás kincseket rejt. De figyeljünk, hogy Hamupipőke még éjfél előtt elhagyja a kastélyt, különben elmúlik a varázs. A biztonság kedvéért hagyjuk ott az egyik kristálycipőt, hogy a Herceg megtalálhassa Hamupipőkét a bál után.
 

Heartlake lovasklub, egy nap a lovardában – LEGO FRIENDS 41126

2016-10-06

A Lego kislányoknak szóló készleteinek egyik vonala a Friends, melyre a kislányok által leginkább kedvelt színvilág, és témakörök jellemzőek. A Friends készletek mindig egy-egy tevékenység köré épülnek, például kalandpark, bevásárlás, sztárok, nyaralás. Jelen esetben Miá-val, és Stephanie-vel tölthetünk el egy napot a Heartlake lovardában. Használhatod a tréningpályát a pónik bemelegítéséhez, utána pedig gyakorolhatod az ugratást. Ha jól csinálod, magasabbra is állíthatod a lécet. A lovaglás után keféld le, és etesd meg a lovakat, mielőtt a karámba vezeted őket. Öltözz át az öltözőben, és egyél egy pitét az emeleti étkezőben mielőtt lepihensz a tetőtéri szobában. Holnap ismét korán kell kelni…
 

Volvo EW 160e rakodógép - LEGO TECHNIC 42053

2016-09-30

A Lego Technic készletei a valósághűen működő, mechanikus vonal kedvelőit célozzák meg. Azokat, akiket mindig is érdekel, hogy mi hajtja az autót, hogy működik egy daru, vagy teherautó, vagy akár egy repülőgép. A készletek nagy része a valóságban is megtalálható jármű, így lényegében a valódi jármű kicsinyített mását kapjuk meg egy-egy Technic készlet kibontása után. A készleteken belül is vannak természetesen egyszerűbbek, és bonyolultabbak, amik már a ’nagyoknak’ vagy felnőtt gyűjtőknek készültek. A nagyobb elemszámú készletek mindegyike 2 az 1-ben készlet, tehát a dobozból összerakható ’A’ modellen kívül megépíthetünk egy ’B’ modellt is. A ’B’ modell leírását a Lego hivatalos oldaláról tölthetjük le pdf formátumban. Az ajánlott korosztály a 7-17 évesek.
 

AXL lovag toronyhordozója - LEGO NEXO KNIGHTS 70322

2016-09-26

A Lego fiús készleteinek egy új vonala a Nexo lovagok, ahol 5 bátor lovaggal /Axl, Aaron, Clay, Lance, Macy /kell felvennünk a harcot a gonosz udvari bolonddal Jestróval, és a lávaszörnyek seregével. Csatlakozz Knighton öt, frissen diplomázott lovagjához, akik szembeszállnak Jestróval, a rossz útra tért udvari bolonddal. Jestro azoknak a lávaszörnyeknek a seregével akarja átvenni az uralmat Knighton felett, akiket a Szörnyek Könyve segítségével idézett meg. Ördögi terve, hogy megkeresik az összes mágikus könyvet, amivel felerősítik a Szörnyek Könyvét, így még erősebb lávaszörnyeket fognak tudni megidézni. Szerencsére a bátor lovagok segítségére siet Merlok, a varázsló, és guruló kastélya, segítségükkel össze tudjuk gyűjteni az összes könyvet Jestró előtt, hogy legyőzhessük a gonosz udvari bolondot.
 

Kirándulás a természetben - LEGO CREATOR 31052

2016-09-23

A Lego Creator vonalánál a sorozat nevéből adódóan a kreatív építkezésen van a hangsúly. Ennek érdekében minden készlet 3 az 1-ben készlet, tehát 3 különböző nehézségű /könnyű-közepes-nehéz/ járművet-állatot vagy épületet lehet összerakni az elemekből. A célközönség a 6-14 éves korosztály, ez a készlet pedig a 9-14 éveseknek ’készült’.
 

Szökés a börtönszigetről - LEGO CITY 60130

2016-09-23

A Lego fiús készleteinek az első, és legrégebbi vonala a City, régebben Town/Classic Town néven futott. Elsősorban az 5-12 éves korosztálynak készülnek ezek a készletek, de mint tudjuk, a Lego kortalan, így a nagyobbak is nyugodtan beszállhatnak a kisebbek kalandjaiba. A City vonal készleteinek alapja mindig egy történet, amit az adott készlet próbál szemléltetni/elmesélni.
 

Tűzoltóhajó akcióban - LEGO CITY 60109

2016-09-15

A Lego fiús készleteinek az első, és legrégebbi vonala a City, régebben Town/Classic Town néven futott. Elsősorban az 5-12 éves korosztálynak készülnek ezek a készletek, de mint tudjuk, a Lego kortalan, így a nagyobbak is nyugodtan beszállhatnak a kisebbek kalandjaiba. A City vonal készleteinek alapja mindig egy történet, amit az adott készlet próbál szemléltetni/elmesélni. Erre tökéletes példa a mindenkori Lego katalógus, ha fellapozzuk az idevágó résznél, egyből megelevenedik előttünk a város, ahol mindig/mindenhol történik valami érdekes. 
 

Kutatás a vulkánok földjén - LEGO CITY 60124

2016-09-15

A Lego fiús készleteinek az első, és legrégebbi vonala a City, régebben Town/Classic Town néven futott. Elsősorban az 5-12 éves korosztálynak készülnek ezek a készletek, de mint tudjuk, a Lego kortalan, így a nagyobbak is nyugodtan beszállhatnak a kisebbek kalandjaiba. A City vonal készleteinek alapja mindig egy történet, amit az adott készlet próbál szemléltetni/elmesélni. Jelen esetben egy vulkánkutató bázis életébe kapcsolódhatunk be. Segíts a tudósoknak, és a kutatóknak, hogy új információkat nyerjenek a vukánról! Keress egy helyet, ahol fel lehet állitani a kutatóbázist, hogy a tudósok használhassák a szükséges készülékeket! Utána helyezd el a kőtömböket az exkavátor és a dömper segítségével az állványokon, majd törd fel őket, hogy megszerezd a kristályelemeket! Aztán röpítsed el a drónt a vukán felett, hogy felülnézetből is szemügyre vehesd!
 

Az Első Vonatom - LEGO DUPLO 10507

2016-09-08

Mivel a Lego-nál minden korosztály fontos, így a bemutatkozó blogomat is célszerű a legkisebbeknél kezdeni, egy játékos vonatozással. A Lego-nál korosztályonként több termékcsalád létezik. A legkisebbeknél ez DUPLO néven fut, ami a 2-5 éves gyerkőcöknek szól, és elősegíti a megfelelő fejlődésüket. Ez leginkább az elemek színében/formájában/alakjában figyelhető meg. A DUPLO termékcsalád fontos jellemzői a lekerekített formák, élénk/figyelemfelkeltő színek, nagyobb/könnyen kapcsolódó elemek, illetve a különböző hanghatások/hangjelzések alkalmazása is. Lényegében minden olyan dolog van összegyúrva, amivel fel lehet kelteni a kisgyerekek figyelmét, és így játékosan segíti elő a fejlődésüket.
 

Vidámparki Kalandok - LEGO FRIENDS 41130

2016-09-07

Mint azt az előző készletbemutatónál már említettem, a Lego-nál korosztályonként több termékcsalád létezik. Ezek közül 3 termékcsalád van, ami kimondottam a kislányokat célozza meg, az érintettek legnagyobb örömére. Név szerint pedig a Disney Princess, Friends, és az Elves készletek. Ezúttal a Friends vonal készletei között kalandozva látogatunk el egy vidámparkba. Mindhárom vonalnál megtalálhatóak a célközönségre /8-12év/ jellemző dolgok. Gazdag, kavalkád szerű élénk, feltűnő színvilág, fényes-figyelemfelkeltő kiegészítők, és az elmaradhatatlan csillogás. Az elemek formái már letisztultabbak, jobban hasonlítanak a valóságban is megtalálható dolgokhoz. Kezdjünk is hozzá a kalandozásnak a vidámparkban!