Hírlevél feliratkozás
Adatkezelési Tájékoztató elfogadása
Utolsó készletfrissítés: 2019.06.24 11:00:04

Kockavilág blog

LEGO Star Wars készletekkel a kicsik és a nagyok egyaránt szívesen játszanak!

2019-06-13

Manapság rengeteg LEGO készlet közül válogathatnak a vásárlók. Szinte minden egyes hónapban valamilyen újdonsággal örvendezteti meg a dán cég a fiatalabb és idősebb rajongóit, így előbb-utóbb mindenki megtalálja azt a készletet, aminek nem tud ellenállni, és mindenképp meg kell vásárolnia.

Melyik életkorban milyen készségeket fejleszt a LEGO®?

2019-05-16

LEGO® egyike azoknak a klasszikus játékoknak, amiket generációról-generációra ismer meg mindenki. Nem merül feledésbe, nem lehet megunni és nem tudják az újabb, modern játékok se letaszítani a dobogóról. A LEGO®-ban az a fantasztikus, hogy nincs életkori megkötés, a legkisebbek ugyanúgy élvezik az építkezést, mint az idősebbek. Bele lehet merülni az építésbe egyedül, de lehet többen, együtt is új világokat teremteni. 

Mérföldkövek a LEGO történelmében

2019-04-15

Tavaly januárban a LEGO a 60. születésnapját ünnepelte. Ugyan a játékok feltalálója, Godtfred Kirk Christiansen már 1949-ben gyártott műanyag kockákat, azonban a ma ismert formát 1958. január 28.-án szabadalmaztatta, de ezen kívül is rengeteg fontos mérföldkő volt a LEGO történelmében, amik hozzásegítették a céget ahhoz, hogy mára már a legismertebb és legnépszerűbb márka legyen a játékok piacán.

Ha már látta a csemete, most játszhat is a The LEGO Movie 2-vel!

2019-03-12

Lucy és Emmet visszatért, már a mozivásznon a The LEGO Movie második része. Teljes öt évet kellett várni arra, hogy az elsöprő népszerűségnek örvendő LEGO® film folytatást kapjon, de végre megérkezett. 

LEGO® boltunkban a Disney világa is megelevenedik!

2019-02-27

A legózásnak hatalmas rajongó tábora van, kisfiúk és lánykák egyaránt szeretnek elmerülni az építőjátékok világában. Ha a Te gyermeked is imádja ezzel tölteni az időt, ismerd meg LEGO® boltunk kínálatát, és lepd meg a csemetét egy új csomaggal!

Februárban jön a Lego Kaland 2 – Fedezd fel a nagysikerű filmhez kapcsolódó készleteinket!

2019-01-25

A Lego Kaland című film a mozikba kerülése után hatalmas népszerűségnek örvendett, amit legfőképp annak köszönhette, hogy a történet és annak kivitelezése a kicsik és nagyok számára egyaránt minőségi szórakozást kínált. 

Ismerd meg Heartlake és a Lego Friends világát!

2018-12-18

Szeretnél részt venni a Lego Friends izgalmas mindennapjaiban? Szívesen bepillantanál abba, hogyan telnek a hétköznapjaik, mit csinálnak, ha nyaralni mennek, hogyan néz ki a Barátság házuk belülről, vagy milyen, amikor téli kiruccanásra mennek?

Válogass LEGO® újdonságainkból karácsonyra!

2018-11-19

Az ünnepek közelednek, ideje egy kis szemlét tartani a játékok világában! Minek örülne a gyermeked karácsonykor? Ha olyan ajándékot szeretnél a fa alá tenni, amivel biztosan sikert aratsz, érdemes megismerned az újdonságainkat!

Milyen egy titkos ügynök autója? Építsd meg James Bond legendás Aston Martinját, és megtudod!

2018-10-25

Kevés olyan ember van, akit ne varázsolt volna el valamelyik James Bond történet és ne szerette volna kipróbálni magát titkos ügynökként valamelyik film megnézése után. Ugyan ezt a pozíciót a valóságban akárki nem töltheti be, viszont a Lego jóvoltából egy igazi titkos ügynök autó lehet a Tiéd, ha James Bond Aston Martinjának összerakható változatát megvásárolod választékunkból!  

Figyelem LEGO® Technic rajongók! Megérkeztek az új szettek!

2018-08-08

Nincs kétség afelől, hogy a LEGO® Technic készletek az egyik legkeresettebb termékeknek számítanak, ugyanis használatuk önfeledt élményt és valódi izgalmakat nyújt, nemcsak a gyerekek számára, így akár az egész családot is be lehet vonni a játékba

Merülj el Harry Potter varázslatos világában legújabb LEGO® készleteinkkel!

2018-08-08

Harry Potter történetét szinte mindenki ismeri, és annak ellenére, hogy már nem igazán születnek új történetek az ifjú varázslóról, töretlen népszerűségnek örvendenek mind a könyvek, mind a filmek, ugyanis a rajongók újabb és újabb mondanivalót fedeznek fel bennük. 

A gőzmozdonyok rajongóinak kötelező ajándék: LEGO® DUPLO vonat!

2018-07-23

A gyerekek többsége imád építeni, különösen egy bizonyos életkorban. Kisfiúk és kislányok is szívesen veszik körbe magukat különböző építőkockákkal, hogy aztán akár órákig alkossanak velük. A LEGO®-nak egyik gyerek sem tud ellenállni, különösen akkor nem, ha valamelyik kedvenc figuráját lehet belőle megépíteni.

Jurassic World LEGO® játékok: Egy új világ tárul fel!

2018-07-23

Dinoszauruszok napjainkban? Ez csakis a Jurassic World lehet! A nagysikerű film kicsiknek és nagyoknak egyaránt hatalmas élményként szolgált és számtalan játékkészítő fantáziáját megragadta. Természetesen a LEGO® játékok sem maradhattak Jurassic World nélkül, így azok is belemerülhetnek a dínós kalandokba, akik a LEGO® játékokat is imádják.

Újra izgalmas promóciókkal rukkolt elő a LEGO®!

2018-06-25

A LEGO® termékek között nem csak rengeteg az újdonság, hanem az izgalmasabbnál izgalmasabb promóciók is váltják egymást. Június hónapban a Ninjago sorozat rajongóié a főszerep!

Ne maradj le a 2018-as LEGO® DUPLO újdonságokról!

2018-06-25

LEGO® boltunkban igen népszerű kategória a legkisebbeknek való LEGO® DUPLO. A DUPLO 2 és 5 éves kor között ajánlott, picit nagyobb darabjait könnyebben összerakják a kicsik. A LEGO® DUPLO ezúttal főleg a leendő logisztikusoknak és közlekedésrajongóknak kedvez, hiszen a már régóta létező vasutas szettekhez érkezett többféle kiegészítő.

A Star Wars őrület folytatódik! Megérkeztek a Han Solo filmhez kapcsolódó LEGO szettek!

2018-05-31

A LEGO szettek készítőinek egyik kedvenc témája a Star Wars, nem véletlenül, hiszen a filmek témájának köszönhetően szinte kifogyhatatlanok az ötletekből, ennek hatására pedig mindig lehet újdonságokkal találkozni. Természetesen ehhez hozzájárulnak azok az új alkotások is, amelyek minden évben megörvendeztetik a valódi fanatikusokat, így a most mozikba kerülő Han Solo filmmel kapcsolatban is már beszerezheted a legújabb Star Wars LEGO szettet!

Mit kell tudni Legolandről?

2017-01-17

Legoland valószínűleg minden gyerek, és Legorajngó felnőtt fantáziáját megmozgatja. Nem is csoda, sőt, a Lego szerelmeseinek kötelező program Legoland meglátogatása. Látványnak sem utolsó, na de az élmény… szavakkal talán ki sem lehet fejezni. Tökéletes és emlékezetes program a család minden tagjának, legyen gyerek vagy felnőtt.

Nem csak gyerekeknek jó játék a Lego

2017-01-17

A Lego alapvetően a gyerekeknek készült játék, méghozzá a leghasznosabbak egyike. Nem ritka jelenség ugyanakkor, hogy a szülők is leülnek a gyerekek mellé építkezni, teljesen belefeledkezve a játékba. Sőt, olyanok is előszeretettel legóznak, akiknek nincs gyerekük, és nem tudnak azzal „takarózni”, hogy a gyerekkel játszanak. Legózni egyszerűen jó, akkor is, ha nem gyerek már az ember. De vajon miért szeretjük annyira ezt a játékot még felnőttként is, hogy képesek vagyunk jobban várni az új készleteket, mint a gyerekek, aztán hosszú órákat (napokat?) töltünk azzal, hogy kirakjuk?

Milyen készségeket fejleszt a Lego?

2016-12-21

A legtöbb szülőtől azt halljuk, hogy örül, ha a gyermeke Legózik, mert „ez legalább egy értelmes játék, ami fejleszti”. Hogy pontosan mit fejleszt, azt már kevesebben tudjuk felsorolni. A kreativitást mindenképpen, hiszen a semmiből kell megalkotni az építményeket – kivéve persze, ha rajz alapján csináljuk, de valljuk be, sokszor az sem könnyű munka, és komoly koncentrációt igényel. De vajon milyen készségekre, képességekre hat még a Lego, és miért is örülhetünk neki, ha a gyermekünk ezt a játékot választja? 


Légy kreatív alkotó más gyerekkorban LEGO-val.

A nagytesó Legózik, a kicsi mindent megeszik – mi a megoldás?

2016-12-21

A címben szereplő problémára valószínűleg sok két- vagy többgyerekes szülő bólogat komolyan. Alapvetően jó dolog, ha egy családban több gyerek van, de vannak szituációk, amiket nagyon nehéz megoldani a korkülönbségek miatt. Az egyik ilyen az, hogy a nagyobb gyerekek előszeretettel legóznak, de van mellettük egy (vagy több) kúszó-mászó, minden megkóstoló korban lévő baba, aki miatt retteghetünk a földön lévő kockáktól, hiszen lenyelheti, vagy ami még rosszabb, félrenyelheti, elzárhatja a légútját. Egyértelmű tehát, hogy a klasszikus Lego a kicsi gyerekeknek veszélyes – ezt a gyártó is tudja, nem véletlenül jelzik a játék csomagolásán, dobozán, hogy milyen korosztály számára ajánlják a terméket. A nagyoknak ellenben kifejezetten jó, készségfejlesztő játék a Lego. Azt viszont mégsem mondhatjuk az idősebb gyerekeknek, hogy ne legózzanak a kicsi miatt. Egyrészt, mert nem fair, másrészt, mert ezzel elveszünk tőlük egy remek fejlődési lehetőséget. De akkor mégis mi a megoldás?


 

Hogyan kerülheted el, hogy mindenhol Legóra lépj?

2016-12-16

A Legot nemcsak a gyerekek imádják, a legtöbb szülő szerint is ez az egyik legjobb játék. Sokan szívesen le is ülnek legózni a gyerekeikkel – ezt még felnőttként sem lehet megunni. Azt viszont igen, ha a lakásban mindenhol aprócska Lego kockák hevernek. Már csak azért is, mert szinte elkerülhetetlen, hogy rálépjünk.

Így tárold a Legót!

2016-12-12

A gyerekek imádnak legózni, és mindenhol Lego kockákra bukkansz a lakásban? Hidd el, sok szülőnek ismerős a probléma, és pontosan annyira idegesíti őket, mint téged. A Lego valóban szuper fejlesztő játék a gyerekeknek, ez tiszta sor, de amikor tele van vele a lakás, hirtelen valahogy kevésbé szeretjük. Ezt teljesen érthető, már csak abból a szempontból is, hogy az, aki még nem lépett rá zokniban egy kósza Legóra, valószínűleg nem tudja, mi is az igazi fájdalom.

Sok otthon a Lego? Építs belőle tárolókat!

2016-11-23

A Lego az egyik legjobb játék, ami létezik, nem csoda, hogy generációk óta nagy kedvenc. Ugyanakkor nagyon gyorsan el is tudja lepni a lakást, ha az ember gyerekei is előszeretettel építkeznek Legóból. Minden újabb, aktuálisan menő készlet újabb és újabb Lego darabkákat jelent. Egy idő után a sima építőkockákból egész egyszerűen túl sok lesz, és csak hevernek itt-ott, az ember pedig folyton rájuk lép. Az ötlet pedig, hogy esetleg ajándékozzunk el pár szatyorral, természetesen heves tiltakozást vált ki a gyerekekből. Mit is kezdjünk akkor ezzel a rengeteg Legóval?
 

Így dekorálj LEGO-val!

2016-11-22

Amikor egy nap már hatodjára lép az ember mezítláb egy Legodarabkára, és lát újfent csillagokat a fájdalomtól, nem csoda, hogy elkezdi azon törni a fejét, vajon mit lehetne kezdeni ezzel a rengeteg építőkockával. Legóból ugyanis előbb-utóbb rengeteg lesz azokban a lakásokban, ahol gyerekek laknak, akik szívesen Legóznak, és ha nem kezdünk valamit a fölösleggel, mindenhol heverni fognak a lakásban.
 

A légibemutató – LEGO CITY 60103

2016-11-09

A Lego fiús készleteinek az első, és legrégebbi vonala a City, régebben Town/Classic Town néven futott. Elsősorban az 5-12 éves korosztálynak készülnek ezek a készletek, de mint tudjuk, a Lego kortalan, igy a nagyobbak is nyugodtan beszállhatnak a kisebbek kalandjaiba. A City vonal készleteinek alapja mindig egy történet, amit az adott készlet próbál szemléltetni/elmesélni. Erre tökéletes példa a mindenkori Lego katalógus, ha fellapozzuk az idevágó résznél, egyből megelevenedik előttünk a város, ahol mindig/mindenhol történik valami érdekes.
 

A Sárkánykirálynő megmentése – LEGO ELVES 41179

2016-11-04

A Lego kislányoknak szóló készleteinek egyik vonala az Elves/Elfek. A készletek egy Fantasy világhoz kapcsolódnak, ahol rengeteg kincs, és titok vár a felfedezőre. Mivel a témakör Fantasy, igy természetesen a figurák között vannak sárkányok/kicsik és nagyok/, hercegnők, elfek, és rengeteg egyéb érdekesség is. A Boszorkánytündér csatlósa, Dusti, a gonosz róka vigyázza a kastélytornyot és a fogoly Sárkánykirálynőt. Segíts Emily Jonesnak és Azarinak beosonni, és megkeresni a láncok feloldásához szükséges kulcsot! Azari erejével vágj át a lávavermen és vond el Dusti figyelmét! Csatlakozz Emilyhez, amint éppen barátkozik a Sárkánykirálynővel, miközben Azari megszabadítja a láncoktól, majd pattanj fel a sárkány hátára a lányokkal és repüljetek el!
 

Túra a LEGO gyárban

2016-10-28

A Lego egy világszerte igen sikeres építőjáték neve. A Lego termékek egymással minden esetben kombinálható és összekapcsolható építőelemekből állnak. Története 1932-ben kezdődött, mára szinte nincs olyan dolog, amit ne lehetne megépíteni Legóból a több mint tízezerféle alkatrész segítségével. A Lego alkatrészek kulcsfontosságú tulajdonsága, hogy kezdettől fogva egyazon rendszer elemeit képzik: minden egyes sorozat, újonnan megjelenő készlet kompatibilis a már megjelent készletekkel. A Lego alkatrészek - mérettől, formától, színtől és funkciótól függetlenül - valamilyen módon biztosan összeépíthetők a többi alkatrésszel. Neve a dán „Leg godt!” kifejezésből származik, ami azt jelenti: „Játssz jól!”. A ma ismert, műanyagból készült Lego 2008-ban ünnepelte 50. születésnapját.
 

Cuusoo / Ideas

2016-10-17

Kis bemutató a Cuusoo-ról, ami most már Ideas néven fut a Legónál. Mint minden cégnél, amely a kereskedelemből él, a LEGO-nál is fontosak a vásárlói visszajelzések. Jelen esetben nem csak a VIP programmal szeretnének kedveskedni a vevőknek, de a legkreatívabb Legozók érdemben is hozzájárulhatnak a nagy Lego családhoz.
 

Hamupipőke kastélya – LEGO DISNEY PRINCESS 41055

2016-10-13

A Lego lányos készleteinek egyik vonala a Princess, ami a nevéből adódóan a kislányokat célozza meg. Elsősorban az 5-12 éves korosztály a célközönség. A készletek pedig minden esetben alamelyik tündérmeséhez kapcsolódnak, leginkább épületek formájában. Ennél a készletnél Hamupipőke kastélyába látogathatunk el, ahol játszhatunk Luciferrel, a cicával, és Brúnóval, a kutyussal. Utána pedig kutassuk át a kastélyt, hogy megtaláljuk a titkos kincsesláda kulcsát, amit csodás kincseket rejt. De figyeljünk, hogy Hamupipőke még éjfél előtt elhagyja a kastélyt, különben elmúlik a varázs. A biztonság kedvéért hagyjuk ott az egyik kristálycipőt, hogy a Herceg megtalálhassa Hamupipőkét a bál után.
 

Heartlake lovasklub, egy nap a lovardában – LEGO FRIENDS 41126

2016-10-06

A Lego kislányoknak szóló készleteinek egyik vonala a Friends, melyre a kislányok által leginkább kedvelt színvilág, és témakörök jellemzőek. A Friends készletek mindig egy-egy tevékenység köré épülnek, például kalandpark, bevásárlás, sztárok, nyaralás. Jelen esetben Miá-val, és Stephanie-vel tölthetünk el egy napot a Heartlake lovardában. Használhatod a tréningpályát a pónik bemelegítéséhez, utána pedig gyakorolhatod az ugratást. Ha jól csinálod, magasabbra is állíthatod a lécet. A lovaglás után keféld le, és etesd meg a lovakat, mielőtt a karámba vezeted őket. Öltözz át az öltözőben, és egyél egy pitét az emeleti étkezőben mielőtt lepihensz a tetőtéri szobában. Holnap ismét korán kell kelni…
 

Volvo EW 160e rakodógép - LEGO TECHNIC 42053

2016-09-30

A Lego Technic készletei a valósághűen működő, mechanikus vonal kedvelőit célozzák meg. Azokat, akiket mindig is érdekel, hogy mi hajtja az autót, hogy működik egy daru, vagy teherautó, vagy akár egy repülőgép. A készletek nagy része a valóságban is megtalálható jármű, így lényegében a valódi jármű kicsinyített mását kapjuk meg egy-egy Technic készlet kibontása után. A készleteken belül is vannak természetesen egyszerűbbek, és bonyolultabbak, amik már a ’nagyoknak’ vagy felnőtt gyűjtőknek készültek. A nagyobb elemszámú készletek mindegyike 2 az 1-ben készlet, tehát a dobozból összerakható ’A’ modellen kívül megépíthetünk egy ’B’ modellt is. A ’B’ modell leírását a Lego hivatalos oldaláról tölthetjük le pdf formátumban. Az ajánlott korosztály a 7-17 évesek.
 

AXL lovag toronyhordozója - LEGO NEXO KNIGHTS 70322

2016-09-26

A Lego fiús készleteinek egy új vonala a Nexo lovagok, ahol 5 bátor lovaggal /Axl, Aaron, Clay, Lance, Macy /kell felvennünk a harcot a gonosz udvari bolonddal Jestróval, és a lávaszörnyek seregével. Csatlakozz Knighton öt, frissen diplomázott lovagjához, akik szembeszállnak Jestróval, a rossz útra tért udvari bolonddal. Jestro azoknak a lávaszörnyeknek a seregével akarja átvenni az uralmat Knighton felett, akiket a Szörnyek Könyve segítségével idézett meg. Ördögi terve, hogy megkeresik az összes mágikus könyvet, amivel felerősítik a Szörnyek Könyvét, így még erősebb lávaszörnyeket fognak tudni megidézni. Szerencsére a bátor lovagok segítségére siet Merlok, a varázsló, és guruló kastélya, segítségükkel össze tudjuk gyűjteni az összes könyvet Jestró előtt, hogy legyőzhessük a gonosz udvari bolondot.
 

Kirándulás a természetben - LEGO CREATOR 31052

2016-09-23

A Lego Creator vonalánál a sorozat nevéből adódóan a kreatív építkezésen van a hangsúly. Ennek érdekében minden készlet 3 az 1-ben készlet, tehát 3 különböző nehézségű /könnyű-közepes-nehéz/ járművet-állatot vagy épületet lehet összerakni az elemekből. A célközönség a 6-14 éves korosztály, ez a készlet pedig a 9-14 éveseknek ’készült’.
 

Szökés a börtönszigetről - LEGO CITY 60130

2016-09-23

A Lego fiús készleteinek az első, és legrégebbi vonala a City, régebben Town/Classic Town néven futott. Elsősorban az 5-12 éves korosztálynak készülnek ezek a készletek, de mint tudjuk, a Lego kortalan, így a nagyobbak is nyugodtan beszállhatnak a kisebbek kalandjaiba. A City vonal készleteinek alapja mindig egy történet, amit az adott készlet próbál szemléltetni/elmesélni.
 

Tűzoltóhajó akcióban - LEGO CITY 60109

2016-09-15

A Lego fiús készleteinek az első, és legrégebbi vonala a City, régebben Town/Classic Town néven futott. Elsősorban az 5-12 éves korosztálynak készülnek ezek a készletek, de mint tudjuk, a Lego kortalan, így a nagyobbak is nyugodtan beszállhatnak a kisebbek kalandjaiba. A City vonal készleteinek alapja mindig egy történet, amit az adott készlet próbál szemléltetni/elmesélni. Erre tökéletes példa a mindenkori Lego katalógus, ha fellapozzuk az idevágó résznél, egyből megelevenedik előttünk a város, ahol mindig/mindenhol történik valami érdekes. 
 

Kutatás a vulkánok földjén - LEGO CITY 60124

2016-09-15

A Lego fiús készleteinek az első, és legrégebbi vonala a City, régebben Town/Classic Town néven futott. Elsősorban az 5-12 éves korosztálynak készülnek ezek a készletek, de mint tudjuk, a Lego kortalan, így a nagyobbak is nyugodtan beszállhatnak a kisebbek kalandjaiba. A City vonal készleteinek alapja mindig egy történet, amit az adott készlet próbál szemléltetni/elmesélni. Jelen esetben egy vulkánkutató bázis életébe kapcsolódhatunk be. Segíts a tudósoknak, és a kutatóknak, hogy új információkat nyerjenek a vukánról! Keress egy helyet, ahol fel lehet állitani a kutatóbázist, hogy a tudósok használhassák a szükséges készülékeket! Utána helyezd el a kőtömböket az exkavátor és a dömper segítségével az állványokon, majd törd fel őket, hogy megszerezd a kristályelemeket! Aztán röpítsed el a drónt a vukán felett, hogy felülnézetből is szemügyre vehesd!
 

Az Első Vonatom - LEGO DUPLO 10507

2016-09-08

Mivel a Lego-nál minden korosztály fontos, így a bemutatkozó blogomat is célszerű a legkisebbeknél kezdeni, egy játékos vonatozással. A Lego-nál korosztályonként több termékcsalád létezik. A legkisebbeknél ez DUPLO néven fut, ami a 2-5 éves gyerkőcöknek szól, és elősegíti a megfelelő fejlődésüket. Ez leginkább az elemek színében/formájában/alakjában figyelhető meg. A DUPLO termékcsalád fontos jellemzői a lekerekített formák, élénk/figyelemfelkeltő színek, nagyobb/könnyen kapcsolódó elemek, illetve a különböző hanghatások/hangjelzések alkalmazása is. Lényegében minden olyan dolog van összegyúrva, amivel fel lehet kelteni a kisgyerekek figyelmét, és így játékosan segíti elő a fejlődésüket.
 

Vidámparki Kalandok - LEGO FRIENDS 41130

2016-09-07

Mint azt az előző készletbemutatónál már említettem, a Lego-nál korosztályonként több termékcsalád létezik. Ezek közül 3 termékcsalád van, ami kimondottam a kislányokat célozza meg, az érintettek legnagyobb örömére. Név szerint pedig a Disney Princess, Friends, és az Elves készletek. Ezúttal a Friends vonal készletei között kalandozva látogatunk el egy vidámparkba. Mindhárom vonalnál megtalálhatóak a célközönségre /8-12év/ jellemző dolgok. Gazdag, kavalkád szerű élénk, feltűnő színvilág, fényes-figyelemfelkeltő kiegészítők, és az elmaradhatatlan csillogás. Az elemek formái már letisztultabbak, jobban hasonlítanak a valóságban is megtalálható dolgokhoz. Kezdjünk is hozzá a kalandozásnak a vidámparkban!