Kirándulás a természetben - LEGO CREATOR 31052

2016-09-23

A Lego Creator vonalánál a sorozat nevéből adódóan a kreatív építkezésen van a hangsúly. Ennek érdekében minden készlet 3 az 1-ben készlet, tehát 3 különböző nehézségű /könnyű-közepes-nehéz/ járművet-állatot vagy épületet lehet összerakni az elemekből. A célközönség a 6-14 éves korosztály, ez a készlet pedig a 9-14 éveseknek ’készült’.


 

Élvezd az utazás kalandjait a 3 az 1-ben LEGO® Creator szettel, amelyben egy lenyűgöző lakókocsit találsz, benne mindennel, ami egy tökéletes vakációhoz kell: luxus belső tér toalettel, lehajtható ággyal, konyhával, kanapéval és TV-vel! Vedd le a kihajtható asztalt és székeket a lakókocsi tetejéről, húzd ki a ponyvatetőt, és élvezd a békés grillezést! Tegyél egy kört a motorcsónakkal, menj el medvelesre, vagy tanulmányozd a térképet és tervezd meg az újabb utat a gyönyörű lakókocsival! Építsd át tökéletes nyaralóvá vagy állíts össze egy lenyűgöző yachtot!

Készletinfó, avagy mi van a dobozban?

A közepes méretű, keskeny doboz grafikája megfelelően mutatja be mindhárom variációt. A témakör /kirándulás a természetben/ is jó választás, az egyes variációk is kellő kreativak, érdekesek.


1Kirandulas-a-termeszetben-LEGO-CREATOR-31052.jpg
2Kirandulas-a-termeszetben-LEGO-CREATOR-31052.jpg

A készlet jellemzői


• Ajánlott korosztály: 9-14 éves korig
• Elemszám: 792
• Figurák száma: 2 plusz 1 éhes medve :)
3Kirandulas-a-termeszetben-LEGO-CREATOR-31052.jpg
• Összerakási idő variációnként:
- Lakóhajó 60 perc
- Hétvégi ház 80 perc
- Lakóautó 120 perc

A készlet elemeiből tehát 3 különböző dolog állítható össze:


- A legkönnyebb opció egy Hétvégi hajó
4Kirandulas-a-termeszetben-LEGO-CREATOR-31052.jpg
- A közepesen nehéz opció egy Hétvégi nyaraló
5Kirandulas-a-termeszetben-LEGO-CREATOR-31052.jpg
- A legnehezebb opció egy Lakóautó, motorcsónakkal
6Kirandulas-a-termeszetben-LEGO-CREATOR-31052.jpg
 A 792 elem 9 számozatlan zacskóban található. Itt kezdődik az érdemi legózás, ahol elengedik az ember kezét, hiszen minden zacskót ki kell borogassunk az aktuális elem megkereséséhez. Az összerakási útmutató vaskos, hiszen mindhárom variációt tartalmazza, nem bontották 3 külön füzetre azt. Így 270 oldalnyi pakolgatás szükségeltetik mindhárom változat összerakásához. Felépítését tekintve a bonyolultabb készlettől halad az egyszerűbb felé, de természetesen az elemekből azt rakjuk össze először, amelyiket szeretnénk/jobban tetszik. Matricákat nem tartalmaz a készlet, amik ilyen elemek /tv-navigáció-térkép/, mindegyik tökéletes minőségű nyomtatott elem.
7Kirandulas-a-termeszetben-LEGO-CREATOR-31052.jpg
8Kirandulas-a-termeszetben-LEGO-CREATOR-31052.jpg


TIPP: Az összerakásnál több technika létezik, természetesen mindenki az általa preferált/megszokott ’módszer’ szerint legózik, de talán a 2 legelterjedtebb a következő: vagy szín/méret szerint válogatjuk szét az elemeket, ez időigényesebb, pláne a nagyobb elemszámú /1000+/ készleteknél, de a válogatás után könnyebben tudunk haladni. A másik formula a zacskónként történő ’kupacolás’, ahol az egyes zacskók elemeit kupacokban különítjük el. Ennek előnye, hogy nem megy el idő a szétválogatással, viszont esetlegesen tovább tarthat az építkezés.


Összerakás, Játszhatóság


Az már kiderült, hogy 3 az 1-ben készlettel van dolgunk, így 3 különböző nehézségű dolog állítható össze a készlet elemeinek felhasználásával.  Mivel ennél a készletnél már nem számozottak a zacskók, így kicsit nehezebb dolgunk van, hiszen minden zacskót ki kell bontani, hogy előkerüljön a keresett elem. Kezdjük az építkezést a legegyszerűbbtől haladva a bonyolultabb felé.


Hétvégi hajó:

Összeállítása egyszerű, gyorsan lehet haladni vele. A hajótest kétoldalas, akár párhuzamosan is építhetjük azt. A belső berendezés szintén egyszerű, de kellőképpen részletes, és ötletes a kialakítása. A hajó első harmadában egy napozókabint alakíthatunk ki, a középső harmadban található a lakrész /étkezővel-konyhával/, a hátsó részt pedig használhatjuk szintén napozásra, vagy esetleg horgászatra is. A lakórész felett található a parancsnoki híd a navigációval.
A hajó megépítéséhez az elemek csak kb felére lesz szükségünk, igy a maradékból szabadon építkezhetünk kedvünkre.
9Kirandulas-a-termeszetben-LEGO-CREATOR-31052.jpg

10Kirandulas-a-termeszetben-LEGO-CREATOR-31052.jpg

11Kirandulas-a-termeszetben-LEGO-CREATOR-31052.jpg

12Kirandulas-a-termeszetben-LEGO-CREATOR-31052.jpg


Hétvégi ház:


A házikót 91 lépésből rakhatjuk össze, tartozik hozzá még egy jól dizájnolt kabrió dzsip is. A ház maga 4 helységre osztható, plusz egy kerti teraszra a hozzá tartozó grillezővel. Érdekessége, hogy nem egyoldalas/vízszintes építésű, hanem babaház szerűen szétnyitható, így könnyebben játszhatók a belső terek is. A földszinten találhatjuk a konyhát, a toalettel. Az emeleten pedig a hálószobát a napernyős erkéllyel.
13Kirandulas-a-termeszetben-LEGO-CREATOR-31052.jpg

14Kirandulas-a-termeszetben-LEGO-CREATOR-31052.jpg

15Kirandulas-a-termeszetben-LEGO-CREATOR-31052.jpg

16Kirandulas-a-termeszetben-LEGO-CREATOR-31052.jpg


Lakóautó:


A készlet névadó, és egyben ’legbonyolultabb’ eleme a lakóautó. Az összerakásához az összes elemre szükségünk van, így kb. 2 óra leforgása alatt készül el. Tartozik hozzá egy utánfutó, motorcsónakkal, székek/asztal, minigrill, és egy éhes medve is :). A tető levehető, így tökéletes rálátás nyílik a berendezésre, amely a következő elemekből áll:
- tágas vezetőfülke
- toalett, szekrények
- minikonyha
- panoráma ágy, amit az eredetihez hasonlóan kitolhatunk oldalra, így megnövelve a belső teret. További ötletes megoldás, hogy az ágy alatt egy tároló rekesz is található
- pihenő rész, amely a kocsi hátsó részében kapott helyet, és szintén szétnyitható
- a kocsihoz tartozik egy napernyő is, ami az oldalajtónál kapott helyet, szintén mobil elem, egy kicsi fogaskerék segítségével fel is tudjuk tekerni, ha véget ért a piknik, és indulunk haza.
17Kirandulas-a-termeszetben-LEGO-CREATOR-31052.jpg

18Kirandulas-a-termeszetben-LEGO-CREATOR-31052.jpg

19Kirandulas-a-termeszetben-LEGO-CREATOR-31052.jpg

20Kirandulas-a-termeszetben-LEGO-CREATOR-31052.jpg

21Kirandulas-a-termeszetben-LEGO-CREATOR-31052.jpg

22Kirandulas-a-termeszetben-LEGO-CREATOR-31052.jpg

23Kirandulas-a-termeszetben-LEGO-CREATOR-31052.jpg

24Kirandulas-a-termeszetben-LEGO-CREATOR-31052.jpg

 


Tipp: Az elemek szétválogatásával gyorsíthatunk a következő variáció összerakásán. Ha pedig mindhárom variációt szeretnénk összerakni a későbbiekben, célszerű az egyszerűbbtől a bonyolultabbig haladni. Igy gyorsabban is haladhatunk, mert csak a legutolsónál kell felhasználni az összes elemet.


Összegzés, Értékelés


A készlet témaválasztása igazi ’Creator’-os, rengeteg jól dizájnolt apróbb elemből áll, amik önmagukban is megállják a helyüket /grillező asztal, piknik asztal, ágyak-szekrények kialakítása/. Ez mindig is jellemző volt az összes nagyobb elemszámú készletre ebben a témakörben. További pozitívum a 3 az 1-ben megoldás, igy egy készlet ’felhasználhatósága’ is tovább tart, mielőtt az ’ömlesztettben’ végzi :). A 3 megépíthető készlet közül talán a lakóautó a legizgalmasabb, leginkább játszható. Ettől függetlenül a hajó, és a hétvégi ház is kellően részletes. Bátran ajánlható a korosztály minden tagjának.
25Kirandulas-a-termeszetben-LEGO-CREATOR-31052.jpg

Pozitívumok


• 3 az 1-ben kialakítás
• mind három variáció kellően részletes
• különböző nehézségű variációk
• bármilyen más témakörű készlettel variálható
• a maradék elemekből is épitkezhetünk