Így dekorálj LEGO-val!

2016-11-22

Amikor egy nap már hatodjára lép az ember mezítláb egy Legodarabkára, és lát újfent csillagokat a fájdalomtól, nem csoda, hogy elkezdi azon törni a fejét, vajon mit lehetne kezdeni ezzel a rengeteg építőkockával. Legóból ugyanis előbb-utóbb rengeteg lesz azokban a lakásokban, ahol gyerekek laknak, akik szívesen Legóznak, és ha nem kezdünk valamit a fölösleggel, mindenhol heverni fognak a lakásban.


 

Az első gondolata az embernek természetesen az, hogy szépen megszabadul pár szatyornyi Legótól, és a gond meg van oldva. De persze a gyerekek ezt nem fogadják kitörő örömmel, állítják, hogy nekik a mind KELL. Ilyenkor kell előszednünk a kreatívabb énünket, és kitalálnunk, hogyan, és hol tároljuk ezt a sok Legót, hogy elférjünk tőle, ne legyenek folyton szanaszét, és a gyerekek is örüljenek. Nos, szerencsére erre létezik egy megoldás: dekoráljuk a lakást Legóval!

A Legóban az a jó, hogy gyakorlatilag akármit építhetünk belőle, a lehetőségeknek csak a fantáziánk állíthat határokat. Persze amikor nekifognánk, és csak egy nagy kupac színes kockát látunk magunk előtt, lehet, hogy nem jut sok minden eszünkbe. A netet böngészve azonban számos ötletet lehet találni, mi pedig összegyűjtöttük a legjobbakat!

Kép Legóból

Egy igazán kreatív felhasználási mód, és a gyerekeket is bele lehet vonni, hogy képeket készítünk Legóból. Ezt úgy kell elképzelni, hogy megálmodunk egy mintát, amit kirakunk kockákból, fektetve. Persze nagyon bonyolult alakzatokra ne gondoljunk, elég egy pillangó, cica, egy hajó, autó, kutya. A lényeg, hogy a háttértől elütő színben rakjuk ki a formát. Nyilván nem lesz egy részletgazdag kép, lényegében csak egy formát ábrázol majd, de a megfelelő színekkel nézhet ki nagyon jól. Kartonpapírra ragasztva, majd bekeretezve a kész művet, díszítheti például a gyerekszoba falát. Hogy teljes legyen a siker, a gyerekek is kitalálhatják, mit ábrázoljon a kép.

Nem kell kidobni a használt legót, ha ilyen képek is készülhetnek belőle

 

Egyedi váza

Nincs elég váza a lakásban, de szívesen díszítenéd az asztalt, a komódot virággal? Nos, készíthetünk vázát Legóból is, csupán pár kockára lesz hozzá szükség, illetve egy műanyag flakonra. A víz és a virág természetesen a flakonba kerül, a Legóval pedig gyakorlatilag körbe kell építeni az palackot. Ezzel a csúnya műanyag üveget eltakarjuk, helyette pedig lesz egy igencsak egyedi, kreatív vázánk. A vázát persze már úgy mintázzuk, ahogy csak akarjuk, lehet letisztult fehér, lehet csíkos, vagy akár össze-vissza színes is, sőt a berendezés többi részéhez is igazíthatjuk a színét.

Szürreális világot idéz a Lego-virágÓra Legóból? Miért ne?

Az egyik legjobb dolog, amit láttam egy lakásban, a Legóból készült óra. Nagyon egyszerű, mégis nagyszerű: egyszerűen fogott a tulajdonosa egy alap Lego táblát, erre csinált kockákból egy keretet, majd pici, lapos, egy egységnyi Legókból kirakta a számokat, variálva a színeket. Ennél több pedig nem is kellett, az egészet ráragasztott egy darab furnérlemezre, és felfúrta a falra. Hihetetlenül egyedi, és nagyon jól néz ki! Ráadásul elég jól variálható, köszönhetően a számtalan rendelkezésre álló színnek, illetve az óra formájával is játszhatunk. Tegyük hozzá egyéni ízlésünket az alap ötlethez, és garantáltan egy olyan órát kapunk, amibe nem botlunk bele minden ismerősnél!

A sok kis Lego-bábú hamar megtalálja a helyét

Képek forrása: Pinterest