Hamupipőke kastélya – LEGO DISNEY PRINCESS 41055

2016-10-13

A Lego lányos készleteinek egyik vonala a Princess, ami a nevéből adódóan a kislányokat célozza meg. Elsősorban az 5-12 éves korosztály a célközönség. A készletek pedig minden esetben alamelyik tündérmeséhez kapcsolódnak, leginkább épületek formájában. Ennél a készletnél Hamupipőke kastélyába látogathatunk el, ahol játszhatunk Luciferrel, a cicával, és Brúnóval, a kutyussal. Utána pedig kutassuk át a kastélyt, hogy megtaláljuk a titkos kincsesláda kulcsát, amit csodás kincseket rejt. De figyeljünk, hogy Hamupipőke még éjfél előtt elhagyja a kastélyt, különben elmúlik a varázs. A biztonság kedvéért hagyjuk ott az egyik kristálycipőt, hogy a Herceg megtalálhassa Hamupipőkét a bál után.


 

Készletinfó, avagy mi van a dobozban?

A közepes méretű színes doboz grafikája kellően csillogó, csajos. Tökéletesen visszaadja a tündérmesék báját, és világát. A doboz hátoldalán a teljes történet kibontakozik, illetve egy kisebb felsorolást is találunk az érdekesebb elemekről.
hamupipőke kastélyának terasza közelről -  lego disney princess 41055 kastely

1hamupipoke-kastelya-lego-disney-princess-41055.jpg

A készlet jellemzői

• Ajánlott korosztály: 5-12 éves korig
• Elemszám: 646 db
• Figurák száma: 4
• Összerakási idő: 60-80 perc

Az összerakott készlet a következőket tartalmazza

- Hamupipőke kerti hintája
- Kerti piknik sarok
- Hamupipőke kastélya

A 646 elem 5db számozott zacskóban található, plusz pár db nagyobb elem, ami a kastély alapját képezi. Az összerakási útmutató 2 nagyobb füzetből áll, jól érthető, az egyes lépések megfelelően illusztráltak. Az építésben a számozott zacskóknak megfelelő sorrendben tudunk haladni 148 oldalon keresztül. A mellékelt 2 matrica lapon 14 matricát találunk, melyek elhelyezésében az útmutató segít.

2hamupipoke-kastelya-lego-disney-princess-41055.jpg

3hamupipoke-kastelya-lego-disney-princess-41055.jpg

TIPP: Matricázási javaslat, a leválasztás után az adott elemen válasszuk ki az egyik oldalt, és először ennél a kisebb résznél próbáljuk egyenesbe állitani azt. Ha már látszik, hogy jó helyen van, akkor végig simíthatjuk, és a matrica többi része már szintén tökéletes helyen lesz, megfelelő távolságra.

Összerakás, Játszhatóság

Az összerakásban, ahogy a legtöbb esetben, a számozott zacskók sorrendjében tudunk haladni. Az egyes lépések megfelelően illusztráltak, jól érthetőek. Így a problémamentes építkezés garantált, látványosan épül fel a kastély a szemünk előtt. Az 1-es füzet végére elkészül a kerti sarok, a hinta, és a kastély egy része is.

5hamupipoke-kastelya-lego-disney-princess-41055.jpg

Miután az összes elem a helyére került, elkészült a kastély, amely a kisebb-nagyobb tornyaival impozáns látványt nyújt. Valamint rengeteg érdekességet is rejt magában, egy tündérmesének megfelelően.

6hamupipoke-kastelya-lego-disney-princess-41055.jpg

7hamupipoke-kastelya-lego-disney-princess-41055.jpg

Játszhatóság szempontjából a készlet alábbi részeit lehet kiemelni
- Hamupipőke topánja, ami segít a hercegnek, hogy megtalálja kedvesét

8hamupipoke-kastelya-lego-disney-princess-41055.jpg

- A kastély órája, amely jelzi, hogy éjfélkor véget ér a varázs

9hamupipoke-kastelya-lego-disney-princess-41055.jpg

- Hamupipőke hálószobája tükrös asztallal, és titkos rekesszel, mely egy szerelmes levelet rejt. A hálószoba alatt található a 'táncparkett’, mely forgatható, így táncolhat Hamupipőke a Herceggel.

10hamupipoke-kastelya-lego-disney-princess-41055.jpg

- A toronyszoba, amely a kincsesládát rejti, az ajtóhoz lévő kulcsot pedig a szekrény mögötti titkos helyen találhatjuk meg.

11hamupipoke-kastelya-lego-disney-princess-41055.jpg

12hamupipoke-kastelya-lego-disney-princess-41055.jpg

13hamupipoke-kastelya-lego-disney-princess-41055.jpg

Összegzés, Értékelés

A készlet tökéletes választás minden kislánynak, hiszen ez a készlet is egy tündérmeséhez kapcsolódik. A készlet felhasználásával kellően látványosan tudjuk elmesélni Hamupipőke történetét, így a gyerkőc is aktív részese lehet az eseményeknek. A kastély színvilága is mesébe illő, ez szintén jellemző a matricákra is, melyekkel a kastélyunkat, és a szobákat tudjuk meséssé varázsolni. A
figurák kialakítása is tökéletesen visszaadja a hercegnős stílust, a kisállatok is tökéletesek. A készlet 1 alaptörténetre épít ugyan, de mint minden Lego készlet esetében, így ez is tökéletesen kombinálható a többi Princess készlettel. Az összképet tekintve pedig minden leányszoba dísze lehet a kastély.

Pozitívumok


• A készlet segítségével elmesélhető Hamupipőke története, melynek aktív részesei lehetünk
• Működő hinta
• Titkos tárolók
• Forgatható táncparkett
• Elem szétválasztó eszköz