Sok otthon a Lego? Építs belőle tárolókat!

2016-11-23

A Lego az egyik legjobb játék, ami létezik, nem csoda, hogy generációk óta nagy kedvenc. Ugyanakkor nagyon gyorsan el is tudja lepni a lakást, ha az ember gyerekei is előszeretettel építkeznek Legóból. Minden újabb, aktuálisan menő készlet újabb és újabb Lego darabkákat jelent. Egy idő után a sima építőkockákból egész egyszerűen túl sok lesz, és csak hevernek itt-ott, az ember pedig folyton rájuk lép. Az ötlet pedig, hogy esetleg ajándékozzunk el pár szatyorral, természetesen heves tiltakozást vált ki a gyerekekből. Mit is kezdjünk akkor ezzel a rengeteg Legóval?


 

Ha belegondolunk egy valamiből viszont nem lehet elég sok egy lakásban, pláne, ha kisgyerekes család él benne: tárolóból. Halmozódnak a holmik, a játékok, az apróbb mütyürök, amiknek nincs igazán helyük, csak kallódnak ide-oda. Ennek következtében persze sok közülük egyszerűen eltűnik, és erre persze akkor jövünk rá, amikor a legjobban keressük. A megoldás, hogy kisebb-nagyobb tárolókat helyezünk el a polcokon, komódokon, és azokban gyűjtjük a tárgyakat, amiknek nincs konkrét helyük.

Ezen a ponton pedig könnyen összeköthetjük a kellemest a hasznossal: építsünk tárolókat Legóból! Egyrészt, megszűnik az itt-ott heverő Legók problémája, másrészt találunk helyet a tárgyainknak. Jó eséllyel kevesebb Legóra fogunk rálépni, ráadásul a gyerekeket is bevonhatjuk az építésbe, így együtt Legózhat a család!

De miket is építhetünk Legóból? Íme, néhány ötlet:

Ceruzatartó: A szép színesceruzák, filctollak egy-két napig még biztosan visszakerülnek a tokjukba, aztán elkezdünk itt-ott megtalálni néhányat közülük. A gyerekek nem pakolják el azonnal, az asztalról leesnek, a ceruza hegye kitörik, a filctollról leesik a kupak, és kiszárad. Ha már úgyis ott a sok fölösleges Lego, építsünk egy ceruzatartót, ahová csak be kell tűzdelni a ceruzákat, filctollakat, így némileg nagyobb esély van rá, hogy a helyükre kerülnek. Lehet akár többrekeszes is, hogy biztosan minden elférjen. És a legjobb, hogy a szín, a forma, a minta teljesen ránk van bízva!

Ilyen LEGO ceruzatartót még nem láttál

Ékszertartó: Hogy ne csak a gyerekeket tegyük felelőssé a rendetlenségért, vessünk egy pillantást arra, ahogyan az ékszereinket tároljuk! Összegabalyodott nyakláncok, páratlan fülbevalók, szanaszét heverő karkötők, gyűrűk mindenütt, az egész fiók egy hatalmas káosz. Ismerős? Nos, akkor fogjunk egy adag fölösleges Legót, és Legózzunk magunknak egy megfelelő méretű, többrekeszes ékszertartót! Így mindennek lesz külön helye. A nyakláncok számára nyakat is építhetünk, ahová lógatjuk őket, a gyűrűknek pedig ujjakat – csak a fantázia szab határt a lehetőségeknek!

Jeggyűrű LEGO-ba zárva, nem is lehet elképzelniromantikusabbat
Játéktároló: Ha tényleg nagy mennyiségű fölösleges Lego van otthon, érdemes úgy növelni a játéktároló dobozok, rekeszek, ládák számát Legóból épített darabokkal. Ehhez persze valóban sok darab kell, de ha bőséges a készlet, nyugodtan nekiláthatunk. Esetleg Legóból készült Legótároló vödröt is kreálhatunk, így az építőelemek is igazán stílusos tárolóhelyet kapnak!

A mikulás sem hozhatná másképp a játékokat

Hajgumik, hajcsatok: Akinek hosszú haja van, netán még hosszú hajú kislánya is, az pontosan tudja, hogy hajgumikra és hajcsatokra ipari mennyiségben van otthon szükség – és hihetetlenül gyorsan tud az összes szőrén-szálán eltűnni. Utóbbinak leginkább az az oka, hogy a gumiknak és csatoknak sokszor nincs meg igazán a helye, csak letesszük őket a tükör elé a polcra, vagy este az éjjeliszekrényre. Innen leesnek, be valami alá vagy mögé, és nem találjuk. Szerencse, hogy a Lego kiválóan alkalmas arra, hogy építsünk gumi- és csat tárolót. Célszerűen helyezzük a tükör elé, hiszen úgyis oda kerülnek ezek a tárgyak legtöbbször.

Zsebkendőtartólego - ilyennel sem találkozol minden nap

 

 Képek forrása: Pinterest