A légibemutató – LEGO CITY 60103

2016-11-09

A Lego fiús készleteinek az első, és legrégebbi vonala a City, régebben Town/Classic Town néven futott. Elsősorban az 5-12 éves korosztálynak készülnek ezek a készletek, de mint tudjuk, a Lego kortalan, igy a nagyobbak is nyugodtan beszállhatnak a kisebbek kalandjaiba. A City vonal készleteinek alapja mindig egy történet, amit az adott készlet próbál szemléltetni/elmesélni. Erre tökéletes példa a mindenkori Lego katalógus, ha fellapozzuk az idevágó résznél, egyből megelevenedik előttünk a város, ahol mindig/mindenhol történik valami érdekes.


 

Vedd elő a távcsöved ehhez a nagyszerű bemutatóhoz! Nézd meg a klassz sugárhajtású repülőgépeket és az elegáns, régi típusú repülőket mielőtt a levegőbe emelkednek – utána pedig figyeld, milyen manővereket mutatnak be a levegőben! Ünnepelj együtt a sokasággal, miközben a gépek közelednek, hogy leszálljanak, és visszatérjenek a hangárba, majd csatlakozz a szerelőhöz és segíts tökéletes formában tartani a repülőket a következő rendezvényig!

Készletinfó, avagy mi van a dobozban?

A vaskos doboz grafikája tökéletes, minden lényeges információt tartalmaz a készletről. A repülők színválasztása is megfelelő, kellően kiemeli az egyes elemeket, és felkelti a korosztály figyelmét. A hátoldalon pedig egy légi bemutató története elevenedik meg, egy kis összerakási segédlettel összekapcsolva.

A készlet jellemzői

  • Ajánlott korosztály: 6-12 éves korig
  • Elemszám: 670
  • Figurák száma: 6
  • Összerakási idő: 70-80 perc

Az összerakott készlet a következőket tartalmazza

-         Repülőhangár a kiválasztott repülőnk tárolására

-         Reptéri személyzet üzemanyagtöltő kocsival, szerszámokkal

-         2 sugárhajtású repülő pilótákkal

-         1 kétfedeles repülőgép pilótával és légi akrobatával

A 670 elem 8 számozott zacskóban található, plusz 1 zacskóban a nagyobb elemek, külön csomagolva. Az összerakási útmutató 4 kisebb, és 1 nagyobb füzetből áll. A kisebb füzetekből a repülők és a földi személyzet állítható össze, a nagyobb füzetből pedig a repülőhangár. A mellékelt matrica lapon 15 számozott matricát találunk, melyek elhelyezésében az útmutató van segítségünkre. A matricák egy légibemutatóhoz mérten látványosak, tökéletesen feldíszíthetők velük a repülők.

TIPP:Matricázási javaslat, a leválasztás után az adott elemen válasszuk ki az egyik oldalt/sarkot, és először ennél a kisebb résznél/felületen próbáljuk egyenesbe állitani azt. Ha már látszik, hogy jó helyen van, akkor végig simíthatjuk, és a matrica többi része már szintén tökéletes helyen lesz, megfelelő távolságra.

Összerakás, Játszhatóság

Az építésben haladhatunk a számozott zacskók sorrendjében, de mivel minden járműhöz külön útmutató tartozik, így kezdhetünk azzal a repülővel, amelyik jobban tetszik a gyerkőcnek. Az egyes járművek összerakása egyszerű, kellően gyorsan tudunk haladni az építéssel. Minden lépés megfelelően illusztrált, így nem okoz gondot a kisebbeknek sem. A repülők kellően részletesek, a hangár bár egyszerű, de összerakva már jól mutat. Az üzemanyagtöltő autó is kellően részletes.

 

 

Játszhatóság szempontjából a készlet alábbi részeit lehet kiemelni

-         A pilótafülke minden gépnél nyitható

-         A kétfedelű repülőnél forgatható a propeller

-         Az üzemanyagtöltő cső kihúzható/feltekerhető

-         A repülők kerekei működőképesek, így élvezetesebb a fel és leszállás is

Összegzés, Értékelés

A készlet tökéletes választás minden olyan kisfiúnak, akit egy kicsit is érdekel a repülés, és a különböző repülőgépek. A színválasztás tökéletes, a piros repülők egyből a kicsik figyelmének középpontjába kerülnek. A figurák ruházata is tökéletes, nagyon jól visszaadja a pilóták/műrepülők ruházatát. A kiegészítők közül a régi típusú repülős szemüvegek kimondottan jól sikerültek. Mindkét légi akrobatához kapunk 1-1 darabot belőle. A mellékelt hangár egyszerű, de összerakva nagyon jól mutat. Ugyanez szintén elmondható az üzemanyagszállító járműről is. A kezelőszemélyzet ruházata is tökéletes, a fényjelzéssel irányító munkás sapkája is ötletesen van kialakítva. Összességében egy nagyon jó készletről beszélhetünk, amibe az apróságok rengeteg ’játékórát’ rakhatnak bele. Illetve lényegében az összes többi City készlethez felhasználhatók, különösen régebbi repülőteres készletekhez ajánlott.

Pozitívumok

  • Különböző típusú repülők
  • 3 repülő
  • Kihúzható üzemanyagtöltő, a készlet tartalmaz egy pót töltő csövet is, ha esetleg elszakadna idővel
  • Sok szerszám a repülőkhöz
  • A figurák festése
  • Szinte bármelyik Lego készlethez használhatóak
  • A különböző repülők a polcon is dekoratívak lehetnek az idősebbek számára