Heartlake lovasklub, egy nap a lovardában – LEGO FRIENDS 41126

2016-10-06

A Lego kislányoknak szóló készleteinek egyik vonala a Friends, melyre a kislányok által leginkább kedvelt színvilág, és témakörök jellemzőek. A Friends készletek mindig egy-egy tevékenység köré épülnek, például kalandpark, bevásárlás, sztárok, nyaralás. Jelen esetben Miá-val, és Stephanie-vel tölthetünk el egy napot a Heartlake lovardában. Használhatod a tréningpályát a pónik bemelegítéséhez, utána pedig gyakorolhatod az ugratást. Ha jól csinálod, magasabbra is állíthatod a lécet. A lovaglás után keféld le, és etesd meg a lovakat, mielőtt a karámba vezeted őket. Öltözz át az öltözőben, és egyél egy pitét az emeleti étkezőben mielőtt lepihensz a tetőtéri szobában. Holnap ismét korán kell kelni…


 

Készletinfó, avagy mi van a dobozban?

A közepes méretű színes doboz grafikája tökéletesen szemlélteti a Friends vonal színvilágát. Kellően dekoratív, és mindent bemutat, ami a lovardához kapcsolódik. A hátoldalon egy kisebb felsorolást is találunk az érdekesebb elemekről.
1Heartlake-lovasklub-egy-nap-a-lovardaban–LEGO-FRIENDS-41126.jpg

2Heartlake-lovasklub-egy-nap-a-lovardaban–LEGO-FRIENDS-41126.jpg


A készlet jellemzői

• Ajánlott korosztály: 6-12 éves korig
• Elemszám: 575 db
• Figurák száma: 4 +2 egér
• Összerakási idő: 60-70 perc

Az összerakott készlet a következőket tartalmazza

- Bemelegítő tréningpálya
- Lóetető, tisztántartó felszerelés
- Lovarda zárt karámmal, öltözővel, emeleti étkezővel, tetőtéri szobával

Az 575 elem 5db számozott zacskóban található, plusz pár db nagyobb elem külön csomagolva a pacikkal együtt. Az összerakási útmutató 1 kisebb, és 2 nagyobb füzetből áll, jól érthető, az egyes lépések megfelelően illusztráltak. Az építésben a számozott zacskóknak megfelelő sorrendben tudunk haladni 152 oldalon keresztül. A mellékelt matrica lapon 19 számozott matricát találunk, melyek elhelyezésében az útmutató van segítségünkre.
3Heartlake-lovasklub-egy-nap-a-lovardaban–LEGO-FRIENDS-41126.jpg

4Heartlake-lovasklub-egy-nap-a-lovardaban–LEGO-FRIENDS-41126.jpg

TIPP: Matricázási javaslat, a leválasztás után az adott elemen válasszuk ki az egyik oldalt, és először ennél a kisebb felületen próbáljuk egyenesbe állitani azt. Ha már látszik, hogy jó helyen van, akkor végig simíthatjuk, és a matrica többi része már szintén tökéletes helyen lesz, megfelelő távolságra.

Összerakás, Játszhatóság

Az összerakásban, ahogy a legtöbb esetben, a számozott zacskók sorrendjében tudunk haladni. Az egyes lépések megfelelően illusztráltak, jól érthetőek. Így garantált a problémamentes építkezés. Az épület egyes helységei megfelelően tagoltak, kialakításuk is tökéletes. A mellékelt matricák is színesebbé teszik az épületet, és a különböző helységeket egyaránt.

A legkisebb füzet végére elkészül minden, ami a lovak ápolásához, etetéséhez, tréningezéséhez szükséges. A nagyobb füzetekből pedig felépül a lovarda épülete a berendezéssel együtt.
5Heartlake-lovasklub-egy-nap-a-lovardaban–LEGO-FRIENDS-41126.jpg
Játszhatóság szempontjából a készlet alábbi részeit lehet kiemelni
- Bemelegítő tréningpálya
- Állítható ugrató akadály
- Tetőtéri hálószoba nyitható tetővel
- Nyitható karámajtók, ablakok


Pár kép a részletekkel

6Heartlake-lovasklub-egy-nap-a-lovardaban–LEGO-FRIENDS-41126.jpg


7Heartlake-lovasklub-egy-nap-a-lovardaban–LEGO-FRIENDS-41126.jpg


8Heartlake-lovasklub-egy-nap-a-lovardaban–LEGO-FRIENDS-41126.jpg


9Heartlake-lovasklub-egy-nap-a-lovardaban–LEGO-FRIENDS-41126.jpg


10Heartlake-lovasklub-egy-nap-a-lovardaban–LEGO-FRIENDS-41126.jpg


11Heartlake-lovasklub-egy-nap-a-lovardaban–LEGO-FRIENDS-41126.jpg


12Heartlake-lovasklub-egy-nap-a-lovardaban–LEGO-FRIENDS-41126.jpg


Összegzés, Értékelés

A készlet tökéletes választás lehet minden olyan kislánynak, aki egy kicsit is érdeklődik a lovak, és a lovaglás iránt. Ehhez a témakörhöz még 2 készlet kapcsolódik, egy kisebb ló mosdató, illetve egy szállító jármű, ami egyben egy mobil állatorvosi központ is. A lovarda mindkét készlettel tökéletesen kombinálható. Az épület színvilága kimondottan ’lovardás’, a mellékelt figurák is jók, a lovak /ninja, és spice/ is megfelelően arányosak, és illenek a környezetbe. A matricák is jók, kellően feldobják a környezetüket. A nyomtatott elemek /dinnye szelet, pite szeletek/ kimondottan jók, tökéletesen visszaadják az ételek jellegét.

Pozitívumok

• Működő tréning körpálya
• Plusz kiegészítők a lovakhoz, figurákhoz
• Tökéletes pite/dinnye szeletek
• Látványos/színes matricák