Így tárold a Legót!

2016-12-12

A gyerekek imádnak legózni, és mindenhol Lego kockákra bukkansz a lakásban? Hidd el, sok szülőnek ismerős a probléma, és pontosan annyira idegesíti őket, mint téged. A Lego valóban szuper fejlesztő játék a gyerekeknek, ez tiszta sor, de amikor tele van vele a lakás, hirtelen valahogy kevésbé szeretjük. Ezt teljesen érthető, már csak abból a szempontból is, hogy az, aki még nem lépett rá zokniban egy kósza Legóra, valószínűleg nem tudja, mi is az igazi fájdalom.

 

Lehet fogadkozni, hogy nálatok aztán nem lesz ennyi Lego. De, lesz méghozzá elég hamar, ha a gyerekeid szeretnek ezzel játszani. Mert mindig van egy új készlet, egy újabb játék, történet, amit ki kell rakni, meg kell építeni. És egy igazi Lego rajongónak mindig kell az új kihívás, a legújabb darabok, ez nem is kérdés. A vártnál tehát sokkal hamarabb el fog jönni az az idő, amikor a Legók ellepik a lakást, és komoly problémává kezd válni a tárolásuk.

 

Persze csak akkor, ha nem vagyunk elég kreatívak, és nem vetjük be az alábbi trükköket:

 

  1. 1. Ha tényleg tetemes mennyiségű kockákkal van tele az otthonotok, és az építőelemek egy részét a mindennapokban úgysem használják a gyerekek, építsetek belőlük Lego tárolót! Akár színenként más-más rekeszt is építhettek nekik, hogy áttekinthető legyen a készlet. Sárgába a sárga kockákat, pirosba a pirosakat, kékbe a kékeket, zöldbe a zöldeket, és így tovább. A tároló építés jó elfoglaltság az egész családnak, és még a dizájnnal is kedvetek szerint trükközhettek, hogy a tárolók még jól is mutassanak a gyerekszoba polcain.

  2. A Lego egyéb Lego építők tárolására
  3. 2. Kevésbé kreatív megoldás, de hasznos: lehet kapni többrekeszes tárolókat, amikben a Lego kockáknak kis rekeszek állnak rendelkezésre. A tárolók nagy része átlátszó, így anélkül is lehet tudni, melyik színű építőelemet hol találjuk, hogy kihúznánk a fiókokat.

  4. Tömérdek mennyiségű Lego tárolására
  5. 3. Speciális tároló a figuráknak. A Lego piacra dobott speciális tárolókat, amik kifejezetten a figurák elhelyezésére alkalmasak. Ezek azonban inkább gyűjtőknek jöhetnek jól, akik a falra szeretnék szépen elrendezgetve kirakni a figurákat. Ötletet azonban lehet ezekből is meríteni: készíthetünk külön rekeszes megoldást az emberkéknek és állatoknak is, vagy felállíthatjuk őket egy nagyobb táblára, és feltehetjük így a polcra, így a helyükön is fognak maradni.

  6. A legjobb Lego figura tároló
  7. 4. Egy ismerősnél láttam ezt a megoldást, és nagyon jónak tűnt: készített egy hatalmas zsákot, amit fölül kellett összehúzni. Ebben tárolták ömlesztve az összes Legót. Amikor a gyerekek legózni akartak, fogták a zsákot és kiterítették, így a szoba padlójának egy igen tekintélyes részét befedte. Volt elég nagy ahhoz, hogy le se kellett mászni róla, a kiterített zsákon legóztak a gyerekek. Így amikor megunták, csak összefogták a zsákot, és összehúzták a madzagot – semmi nem maradt ki, ráadásul egy mozdulattal rendet raktak.

    

   A tarisznya a Lego tárolására is alkalmas

    

   Mikulás csomagnak is szép

    

   Képek forrása: Pinterest