Mérföldkövek a LEGO történelmében

2019-04-15

Tavaly januárban a LEGO a 60. születésnapját ünnepelte. Ugyan a játékok feltalálója, Godtfred Kirk Christiansen már 1949-ben gyártott műanyag kockákat, azonban a ma ismert formát 1958. január 28.-án szabadalmaztatta, de ezen kívül is rengeteg fontos mérföldkő volt a LEGO történelmében, amik hozzásegítették a céget ahhoz, hogy mára már a legismertebb és legnépszerűbb márka legyen a játékok piacán.

A LEGO mindig arra törekedett, hogy folyamatosan fejlessze termékeit annak érdekében, hogy még nagyobb szórakozást biztosítson a gyerekeknek. A folyamatos újításoknak az 1960-as tűzeset sem tudott akadályt állítani, ugyanis 1962-ben piacra dobták az első LEGO kerekeket, amik mozgásba hozták a játékokat, 1963-ban pedig megjelenik az első építési útmutató. A hetvenes évek legfontosabb mérföldköve a LEGO-nál egyértelműen a játékfigurák megjelenése. Erre azért volt szükség, hogy szerepjáték lehetőségével egészítsék ki a LEGO élményt, így még izgalmasabbá téve a játékot. Ehhez kapcsolódva fontos megemlíteni az 1989-es Kalózok tematikájú készletek megjelenését, ugyanis a kalózok az első olyan figurák, amik egyedi arckifejezéssel rendelkeznek.

Ha Te is szeretnél részese lenni a LEGO élménynek, fedezd fel LEGO boltunk kínálatát, hiszen a márka folyamatosan gondoskodik az izgalmasabbnál izgalmasabb készletekről. Ha kérdéseid lennének termékeinkkel kapcsolatban, keress bennünket bizalommal elérhetőségeinken!