5 tipp a Lego felhasználására

2017-01-27

Ha egy lakásban élnek gyerekek, ott egészen biztosan van Lego is. És mivel a Lego számos esetben a kedvenc játékok közé tartozik, egyértelmű, hogy jó sok van belőle. Egy idő után arra eszmélhetünk, hogy rengeteg Lego van szerte a lakásban.

 

Amikor az ember már mindenhol Legóba botlik a lakásban, jogosan merül fel a kérdés, hogy mégis mit csináljunk ennyivel? Nos, szerencsére erre a kérdésre nagyon sokféle ötletünk támadhat azon kívül, hogy szabaduljunk meg tőlük. A Legóval ugyanis nem csak játszani lehet! Ami azt illeti, egy kis kreativitással elég széles körben felhasználhatjuk a kockákat!

 

De nézzünk pár ötletet, hogyan használhatjuk fel a Legót!

 

 1. Építsünk belőle kulcstartót:

  A te családodban is folyton a kulcsát keresi valaki? Mindennapos, ám bosszantó jelenség, amit egy falra szerelt kulcstartóval viszonylag könnyen meg lehet oldani. Ha sok a fölösleges Lego, építhetjük éppenséggel abból is! Nincs más dolgunk, mint felfúrni a falra egy megfelelő méretű táblát, amire aztán építhetünk a kockákból kampókat. A jó benne, hogy tetszőlegesen variálható, és dekorálható is, ha meguntuk, felépíthetjük másképp.

  LEGO-KULCSTARTO.jpg
 2. Fakanáltartó:

  Aki gyakran szokott főzni és sok a konyhai eszköze van, valószínűleg már több ízben megállapította magában, hogy a világ összes fiókja és tárolója is kevés lenne, hogy mindennek megtalálja a helyét. A Lego a konyhában is jó szolgálatot tehet: építsünk egy bödönt, amibe beleállíthatjuk a fakanalakat, így azok kiköltözhetnek a fiókból, mégis lesz helyük. Egy ilyen tároló ráadásul kellemes színfoltja lehet a konyhának.

  LEGO-FAKANALTARTO.jpg

 3. Kábeltartó:

  A Lego emberek kis kezébe kiválóan beférnek vékonyabb drótok, kábelek, például a fülhallgatók zsinórja, az USB-k. Ha nálatok is hatalmas csomót alkot a kábelrengeteg, talán segíthet néhány használaton kívüli Lego emberke, akiket szépen felültethetsz egy táblára, és a kezükbe adhatsz egy-egy kábelt. Sokkal könnyebb lesz így rendet tartani, nem utolsósorban tudod majd, hová kell nyúlni valamelyik kábelért

  .LEGO-KABELTARTO.jpg

 4. Ékszertartó:

  Legóból kitűnően lehet építeni különböző kis tárolókat az apróságoknak. A fülbevalók, gyűrűk, karkötők szeretnek elkallódni, ha nincs megfelelő helyük, ahol tárolhatnánk őket. Egy Legóból épített többrekeszes ékszertartóval nagyon szépen rendszerezhetjük a legapróbb ékszereinket is, így semmi sem fog csak úgy eltűnni – legalábbis a felesleges kockákon kívül.

 5. Lámpabura:

  Kreatívabbaknak kötelező megvalósítani, ez az egyik legjobb ötlet, amit láttam: lámpaburát is építhetünk Legóból, csak arra kell vigyázni, hogy az izzó kellő távolságra legyen az építőelemektől. A lehetőségeknek csak a fantázia szab határt, bármilyen szín, forma, minta készíthető. Egyedi, különleges, és hangulatos fénnyel tölti meg a szobát!

   

  Képek forrása: Pinterest