Melyik életkorban milyen készségeket fejleszt a LEGO®?

2019-05-16

LEGO® egyike azoknak a klasszikus játékoknak, amiket generációról-generációra ismer meg mindenki. Nem merül feledésbe, nem lehet megunni és nem tudják az újabb, modern játékok se letaszítani a dobogóról. A LEGO®-ban az a fantasztikus, hogy nincs életkori megkötés, a legkisebbek ugyanúgy élvezik az építkezést, mint az idősebbek. Bele lehet merülni az építésbe egyedül, de lehet többen, együtt is új világokat teremteni. 

A legozás nemcsak amiatt olyan népszerű, mert csak a fantázia szab határt annak, hogy mi épül fel, de fejlesztő hatással is bír a játék. Természetesen az igazán kicsik számára még csak egy veszélyforrásnak számítanak a lenyelhető LEGO® elemek, de a nagyobbacskák játék közben észrevétlenül fejlődnek. A LEGO® készségfejlesztő hatása a következő módokon nyilvánul meg. 

Pár éves korban a játék arra jó, hogy a kicsi felfedezze a segítségével a világot, na és persze önmagát is. Segít a testkép kialakulásában, az éntudat formálódásában is. A gyerekek játék közben ezeket is felfedezik, egyre több részlet tudatosul bennük. A kicsi gyerekek még ügyetlenül mozognak, nem rendelkeznek olyan fejlett koordinációval, ügyességgel, mint a felnőttek. Az építőelemek rakosgatása közben ez a készségük is fokozatosan fejlődik. Ez még nem minden, mert a LEGO® építőjátékok hatással vannak a gyerekek térlátására, vizuális fejlődésére is. A színek, formák, távolságok, méretek játék közben egyre inkább tudatosulnak és rögzülnek. Azt mondanunk sem kell, hogy a gyerekek fantáziáját is megmozgatja a LEGO®, ugyanakkor a nagyobb gyerekek már a valóság leképezésére is használják a játékot. A tanult szabályokat játék közben is használják, de a szociális készségek, a társas érintkezés szabályai, normái is teret kapnak legozás közben. 

Amennyiben minőségi készségfejlesztő játékokat szeretnél vásárolni, keress minket bizalommal a közzétett elérhetőségeink egyikén! Webáruházunkban kisebbeknek és nagyobbaknak is tudunk játékokat kínálni, nézz körül bátran!