A Sárkánykirálynő megmentése – LEGO ELVES 41179

2016-11-04

A Lego kislányoknak szóló készleteinek egyik vonala az Elves/Elfek. A készletek egy Fantasy világhoz kapcsolódnak, ahol rengeteg kincs, és titok vár a felfedezőre. Mivel a témakör Fantasy, igy természetesen a figurák között vannak sárkányok/kicsik és nagyok/, hercegnők, elfek, és rengeteg egyéb érdekesség is. A Boszorkánytündér csatlósa, Dusti, a gonosz róka vigyázza a kastélytornyot és a fogoly Sárkánykirálynőt. Segíts Emily Jonesnak és Azarinak beosonni, és megkeresni a láncok feloldásához szükséges kulcsot! Azari erejével vágj át a lávavermen és vond el Dusti figyelmét! Csatlakozz Emilyhez, amint éppen barátkozik a Sárkánykirálynővel, miközben Azari megszabadítja a láncoktól, majd pattanj fel a sárkány hátára a lányokkal és repüljetek el!


 

Készletinfó, avagy mi van a dobozban?

A normálméretű doboz grafikája kellően színes, figyelemfelkeltő, illetve a dobozrajzból már kibontakozik maga a történet is. Színvilága kellően fantasy-s, dekoratív, a díszítés különösen jól sikerült. Hátoldalán a készlet lényegesebb elemei vannak kiemelve.

 

A készlet jellemzői

  • Ajánlott korosztály: 9-12 éves korig
  • Elemszám: 833
  • Figurák száma: 2 + Dusti a gonosz róka, és a Sárkánykirálynő, és egy pincelakó egér, aki valószínűleg a lovardás egér testvére lehet J
  • Összerakási idő: 90-100 perc

Az összerakott készlet a következőket tartalmazza

-         Kastélytorony rejtett helységgel, átkelővel

-         Sárkánykirálynő

A 833 elem 7db számozott zacskóban található, pozitívum, hogy a Sárkánykirálynő elemei is külön csomagoltak. Az összerakási útmutató 1 füzetből áll, jól érthető, az egyes lépések kellően illusztráltak. Az építésben a számozott zacskók sorrendjében tudunk haladni 144 oldalon keresztül. A mellékelt matrica lapon 8 számozott matricát találunk, melyek elhelyezésében az útmutató van segítségünkre. Ezen kívül 2 külön lapon találjuk a Sárkánykirálynő szárnyait, és a Kastélytorony zászlóit.

 

TIPP: Matricázási javaslat, a leválasztás után az adott elemen válasszuk ki az egyik oldalt/sarkot, és először ennél a kisebb résznél/felületen próbáljuk egyenesbe állitani azt. Ha már látszik, hogy jó helyen van, akkor végig simíthatjuk, és a matrica többi része már szintén tökéletes helyen lesz, megfelelő távolságra.

Összerakás, Játszhatóság

Az összerakásban a számozott zacskók sorrendjében tudunk haladni, ettől függetlenül, ’felsőbb utasításra’ J a Sárkánykirálynő összerakásával is kezdődhet az építkezés. Bár az ajánlott korosztály 9-12 éves korig, az építés problémamentes, nincs túlbonyolítva, így a kisebbek is meg tudnak birkózni vele. A kastélytorony színvilága megfelelő, kellően gonosz a bökős virágokkal, burjánzó növényzettel, és Dusti-val a gonosz rókával /bár maga a figura inkább aranyos, mint gonosz/. Sárkánykirálynő figurája is megfelelően arányos, kellően sárkányos. A fej kialakítása is jó, sokat dob az összképen.

 

 

Játszhatóság szempontjából a készlet alábbi részeit lehet kiemelni

-         Kastélytorony, rejtett pinceajtóval, szintén rejtett átkelővel, melynek segítségével eljuthatunk a pincéhez

-         Sárkánykirálynő figura, melynek minden testrésze mozgatható/forgatható

-         Kilövő funkciós elem /stud shooter/, melynek segítségével Dusti próbálja megakadályozni a Sárkánykirálynő megszöktetését

TIPP: Mivel a stud shooter a nevéből adódóan a legkisebb Lego elem kilövésére alkalmas, igy indokolt a kellő elővigyázatosság/felügyelet a használatuknál. Figyeljünk arra, hogy a gyerkőcök ne legyenek ’lőtávolságon’ belül. Igy el tudjuk kerülni az esetleges sérüléseket, és azt is, hogy véletlenül a pocakban landoljon az elem.

 

 

 

Összegzés, Értékelés

A készlet tökéletes választás lehet minden kislánynak, hiszen ebben a korban mindenkit érdekelnek a sárkányok/elfek/hercegnők, és a különböző fantasy-s elemek. Ehhez kapcsolódóan a választott színvilág is kellően mesés, és tökéletesen visszaadja a fantasy-s hangulatot. A témakörhöz kapcsolódó mindegyik készlet színes, a figurák is jók. Jelen esetben a Sárkánykirálynő figurája egyedül a megállja a helyét. Önmagában is játszható, de a témakör bármelyik készletével is kombinálható.

Pozitívumok

  • Különböző rejtett/mozgatható elemek
  • Kilövő funkciós elem
  • A Sárkánykirálynő figura testrészei mozgathatóak
  • A figurák ruhája cserélhető